aA
Algirdas Paleckis
Algirdas Paleckis
© DELFI (R.Daukanto pieš.)
Pasak A. Paleckio, padėti mažiausias pajamas gaunančioms žmonių grupėms, pirmiausiai pensininkams, nacionalines Vyriausybes ragina ir Europos Komisija (EK).

„Lietuvos vyriausybė galėtų lygiuotis į Italijos vyriausybę, kuri iš JAV nori perkelti ten taikomą praktiką į Italiją ir vargingiausiai gyvenantiems žmonėms - mažiausias pensijas gaunantiems pensininkams - išdalinti specialias elektronines maisto korteles, už kurias jie galėtų gerokai žemesnėmis kainomis arba nemokamai įsigyti būtiniausių maisto prekių”, - pirmadienį kalbėjo A. Paleckis, sugrįžęs iš vizito Briuselyje.

Jo teigimu, Belgijos Vyriausybė varguoliams dalina specialius čekius šildymo kaštams padengti.

Panašių priemonių, anot Vilniaus tarybos nario, galėtų imtis ir sostinės savivaldybė.

Maisto kortelių ir šildymo čekių labiausiai prireiks tuomet, jei Lietuvai teks vykdyti įsipareigojimus Europos Sąjungai (ES) ir uždaryti Ignalinos atominę elektrinę (IAE), svarstė politikas.

DELFI primena, kad Lietuvoje, kaip ir kitose šalyse, menkas pajamas gaunantiems gyventojams ir jų šeimų nariams nemokamai yra dalijami už ES lėšas pagaminti maisto produktai – miltai, makaronai, kruopos.

Produktus dalijančio „Maisto banko“ atstovai pastebi, kad eilės prie nemokamo maisto ilgėja: 2008 metais maisto produktų labdarai Lietuvoje skirta 15,4 mln. litų. Pernai ši suma buvo apie 5 mln. litų mažesnė.

Šįmet paramos reikia keliasdešimt tūkstančių žmonių daugiau.

Suprato, kad yra šansų dėl IAE

Briuselyje susitikęs su trijų eurokomisarų kabinetų vadovais A. Paleckis teigė supratęs, kad Lietuva dar turi šansų pratęsti IAE darbą.

„Tiesiogiai niekas to nepasakė, tačiau pokalbiai kuluaruose leidžia daryti išvadą, kad prasidėjus realioms deryboms, rezultatas gali būti teigiamas”, - sakė A. Paleckis.

Jis stebėjosi, kad Lietuvos Vyriausybė iki šiol esą nepateikė oficialios rašytinės paraiškos Komisijai dėl elektrinės darbo pratęsimo.

„Fronto” lyderis įsitikinęs, kad tokią paraišką reikia pateikti per artimiausius tris mėnesius, nes EK ir kitos ES šalys sprendimą dėl IAE turės priimti iki metų pabaigos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.