aA
Serbija greičiausiai jau netrukus vėl nusiųs savo ambasadorius į Europos Sąjungos (ES) šalis, kurie buvo atšaukti, protestuojant prieš tai, kad jos pripažino Kosovo nepriklausomybę.
Serbai protestuoja prieš Kosovo nepriklausomybę
Serbai protestuoja prieš Kosovo nepriklausomybę
© Reuters/Scanpix
Serbijos diplomatijos vadovas Vukas Jeremičius sekmadienį pranešė pateiksiąs tokį pasiūlymą ketvirtadienį per vyriausybės posėdį. Jis tikisi, kad ministrų kabineto sprendimas bus teigiamas ir vieningas.

"Serbijos suartėjimas su ES yra vienas iš strateginių vyriausybės tikslų", - sakė V. Jeremičius žurnalistams. Jis pridūrė, kad Europos Sąjungai nepriklausančiose šalyse, pripažinusiose Kosovo nepriklausomybę, Serbijos ambasadoriaus nebus. Kol kas nežinoma, ar šio principo bus laikomasi Jungtinių Valstijų ir Japonijos atžvilgiu.

Savaitgalį žiniasklaida kritikavo vyriausybę, teigdama, jog Serbija pati sau sudaro kliūčių, kadangi, atšaukdama ambasadorius, ji iš dalies nutraukė kontaktus su svarbiausiomis pasaulio valstybėmis.

Kosovas paskelbė nepriklausomybę vasario 17-ąją. Kol kas ją pripažino daugiau kaip 40 valstybių. Serbijos politikai tebelaiko Kosovą šalies autonomine provincija.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.