aA
Apie 13,5 tūkst. demokratų šalininkų trečiadienio vakarą susirinko į didžiausią JAV istorijoje politinę sueigą, per kurią buvo "tręšiami" pinigai A.Gore'o rinkimų kampanijai.
Vašingtono "MCI Centre" sporto rūmuose, kur buvo rėžiamos ugningos kalbos, klausomasi rokenrolų ir linksminamasi, demokratų kandidatui į prezidento postą Alui Gore'ui paremti surinkta rekordinė 26 mln. 500 tūkst. dolerių (106 mln. Lt) suma.

Taip buvo pagerintas ankstesnis rekordas, kurį prieš mėnesį pasiekė respublikonai, savo kandidatui George'ui W.Bushui paremti surinkdami 21 mln. 300 tūkst. dolerių. (85 mln. 200 tūkst. Lt). Respublikonai paskubėjo pasmerkti demokratų politinę sueigą, pabrėždami, jog A.Gore'as tik B.Clintono padedamas tikisi prišliaužti iki priešrinkiminės kampanijos finišo linijos. Šventiškas renginys "MCI Centre" rūmuose oficialiai buvo skirtas kadenciją baigiančiam prezidentui Billui Clintonui pagerbti.

Renginyje dalyvavo pramogų verslo žvaigždės, aktorius Robinas Williamsas ir dainininkai Stevie Wonderis bei Lenny Kravitzas. Bet tuo pačiu linksmas renginys turėjo sustiprinti viceprezidento A.Gore'o pozicijas priešrinkiminėje kovoje bei padėti visiems demokratų kandidatams, šiais rinkimų metais kovojantiems dėl įvairaus lygio politinių mandatų.

Šiuo metu apklausose nuo G.W.Busho atsiliekantis A.Gore'as trečiadienį vakarėlį pertraukė, žadėdamas užtikrinti Amerikos ekonomikos ilgalaikį klestėjimą, reformuoti socialinės apsaugos sistemą, skirti pagyvenusiems žmonėms lengvatų perkant vaistus ir doleriu už valandą padidinti minimalų atlyginimą.

Trys ketvirtadaliai iš politinio demokratų susirinkimo dalyvių už bilietus sumokėjo po 50 dolerių (200 Lt).

Tuo tarpu norint patekti netoli stalo, prie kurio sėdėjo prezidentas, reikėjo pakloti 2 tūkst. 500 dolerių (10 tūkst. Lt).

Maždaug 20 asmenų, demokratams paaukoję arba surinkę 500 tūkst. dolerių (2 mln. Lt), buvo paskirti vakaro vicepirmininkais , o dar apie 20 žmonių, surinkusių arba paaukojusių 250 tūkst. dolerių (1 mln. Lt) ir daugiau, buvo pagerbti kaip vakaro "antrieji pirmininkai".