aA
Kalbas apie galimą pinigų plovimą per bendras "Mažeikių naftos" ir "LUKoil" įmones premjeras Andrius Kubilius sieja su artėjančiais Seimo rinkimais.
"Kalbos apie tariamą pinigų plovimo schemą yra naivūs bandymai ir toliau totaliai kritikuoti Vyriausybės susitarimus su "Williams". Mane tas šiek tiek stebina - atrodė, jog tokios kritikos periodas jau praeityje. Tačiau mes gyvename Lietuvoje artėjant rinkimams", spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė A. Kubilius.

Anot jo, kritika sutampa su "viena partija, kurios reitingas praėjusį rudenį pašoko dėl Vyriausybės sutarčių su "Williams".

A. Kubilius turėjo galvoje liberalų partiją, kurios nariai - buvęs ūkio ministras Eugenijus Maldeikis ir buvęs finansų ministras Jonas Lionginas pernai rudenį atsisakė pasirašyti sutartis su "Williams".

E. Maldeikis sukritikavo "Mažeikių naftos" ir "LUKoil" susitarimą kurti bendras įmones, pareiškęs, jog iki tol propaguotas "Mažeikių naftos" privatizavimo projektas ir modelis žlugo.

"Nenoriu, kad jie išgyventų dėl "Mažeikių naftos" sėkmės ir tikiuosi, kad jie ras galimybių turėti racionalesnį požiūrį", ketvirtadienį sakė konservatorius A. Kubilius.

Premjeras teigė nuogąstaująs, kad į racionaliai vykstančias derybas, kai pereita prie verslo kalbos, gali įsipinti politika.

"Mūsų partija ir partijos pirmininkas (Vytautas Landsbergis - BNS) visą laiką nuosekliai pasisakė už tai, kad "Mažeikių naftos" projekte yra labai svarbus Rusijos bendrovių dalyvavimas ir garantijos, kad "Mažeikių nafta" visą laiką bus aprūpinta nafta", tvirtino A. Kubilius.

Anot jo, Vyriausybė visą laiką nuosekliai siekė ilgalaikių susitarimų dėl naftos tiekimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.