aA
Generalinis prokuroras įsitikinęs, kad J. Adamsonas paskelbė neteisingas žinias, bet dar negali pasakyti, ar prašys prokuratūra parlamentą leisti patraukti deputatą baudžiamojon atsakomybėn. Tai bus žinoma tik po tardymo, be to, baudžiamoji byla gali būti nutraukta.

J. Skrastinis sakė, kad prokuratūros darbo grupė tiria pedofilijos bylą, kurioje kaltinamas pateiktas fotoagentūros "Logos centrs" darbuotojams, taip pat buvusiam agentūros "Misis Latvija" vadovui Ainarui Eisakui ir firmos "Izimeks" darbuotojui Ingui Tunui.

Užvesta baudžiamoji byla dėl J. Adamsono pareiškimų nesustabdys pedofilijos bylos tyrimo, nes į naują darbo grupę įeina kiti prokurorai iš kaimo rajonų, taip pat apygardų prokuratūrų vyresnieji prokurorai.

Generalinis prokuroras paaiškino, jog baudžiamoji byla dėl orumo įžeidimo ir šmeižto skleidimo žiniasklaidoje iškelta dėl to, kad J. Adamsono tikslas buvo pranešti salėje buvusiems žurnalistams savo požiūrį ir kad apie jį sužinotų plačioji visuomenė.

Ši baudžiamoji byla neiškelta pagal Baudžiamojo kodekso 298 straipsnį, kaip prašė teisingumo ministras Valdis Birkavas, nes šis straipsnis numato iškelti baudžiamąją bylą, esant nusikalstamiems ketinimams.

J. Adamsonas tokių ketinimų neturėjo, jis tik norėjo kuo plačiau paskelbti savo pareiškimą, paaiškino J. Skrastinis. Drauge jis mano, kad nusikaltimas gali būti perkvalifikuotas.

Parlamento tyrimo komisijos pirmininkas J. Adamsonas vasario 17 dieną pareiškė, kad premjeras, teisingumo ministras ir Valstybės pajamų tarnybos vadovas susiję su pedofilijos byla. Savo ruožtu prokuratūra pareiškė, kad neturi to įrodymų ir iškėlė baudžiamąją bylą dėl J. Adamsono pareiškimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.