aA
Kauno rajono savivaldybės tarybos narė, Narkotikų, alkoholio ir tabako vartojimo kontrolės komisijos pirmininkė, Žemės ūkio ir kaimo plėtros komiteto narė, Antikorupcijos komisijos narė, Daugiavaikių šeimų rėmimo fondo narė ir šeimyninio muzikinio dueto puošmena Liveta Kazlauskienė metė sau dar vieną iššūkį – šiais metais ji dalyvaus Seimo rinkimuose.
Seimo rinkimuose dalyvausianti L.Kazlauskienė: tas kirkilizmas mane pritrenkė
© TV3
Konservatoriškų pažiūrų moteris yra aktyvi Tėvynės sąjungos narė.

„Sulaukiau pasiūlymų dalyvauti rinkimuose iš keleto skirtingų partijų, tačiau eiti su svetima partija aš negaliu. Viską pasipasakojau savo frakcijoje, iš pradžių labai slėpiau, o galiausiai pagalvojau, jei eiti į rinkimus, tai tik su saviškiais. Partija mane delegavo į sąrašą ir tiek. Buvo pasiūlymų eiti į vienmandatę apygardą, bet aš nesutikau. Jei žmonės pasitikės, tai atras mane sąraše ir išrinks. Numeris man visiškai nesvarbus, galiu pačiame gale būti“, - tikino Liveta.

Po paskutinio partijos vidinio reitingavimo Liveta iš 135 – osios vietos sąraše pakilo į 89 – ąją. Moteris nuoširdžiai džiaugėsi partiečių palaikymu: „Labai džiaugiuosi, kad taip atsitiko. Bendrapartiečiai pareitingavo mane, jie tiesiog mane labai palaiko“.

Muzikos nepaliks, bet keis gyvenamąją vietą

Moteris prisipažino neketinanti apleisti muzikos vardan politikos: „Jei pateksiu į Seimą, viskas apsivers aukštyn kojom. Reikės kažkaip suderinti muzikinę veiklą su darbu politikoje, nes gerbėjų aš tikrai nesiruošiu palikti. Manau, kad viskas bus gerai, gal net geriau – per koncertus rinkėjus galėsiu „patraukti“ dainom. Galėsim daugiau papolitikuoti, pasidalinti problemomis. Aš būsiu ta Seimo narė, kuri bus visiškai arti savo rinkėjų. Žmonės galės man išsisakyti, aš turėsiu ką veikti tada. Surinksiu visas problemas ir bandysiu jas spręsti“.

Šiuo metu nuosavame name Karmėlavoje gyvenanti Liveta tikino, jog persikėlimas gyventi į Vilnių jos nebaugina: „Jei pateksiu į Seimą, man reikės kraustytis į Vilnių. Šiuo metu gyvename Karmėlavoje, todėl tikrai kas dieną neprivažinėsiu. Labiausiai bijau važinėti žiemą – slidu, tiek daug nelaimių keliuose. Tikrai nenorėčiau rizikuoti. Apie konkrečią gyvenimo vietą dar negalvoju. Taip toli neplanuoju. Jeigu bus, tai bus. Didelių planų dar nerezgam. Tikrai negyvenu ta mintim, kaip patekti į Seimą. Man svarbiausia – žmonių valia. Jei mane pasirinks, tuomet viską ir sustrateguosiu. Geriausiai viskas gaunasi ant karštųjų. Kiek supratau, Seimo nariam iš kitų miestų Vilniuje yra skiriamas Seimo viešbutis. Galbūt prašysiu išskirti kampelį jame ir man“.

„Jei pateksiu į Seimą, parduosime mano mamos butą, atkraustysime ją čia, į Karmėlavą, ir Petras gyvens su uošviene, - juokėsi Liveta. – Petras pats nenori kraustytis į Vilnių drauge su manimi. Aš turėsiu daug „popierinio“ darbo, o jis nemėgsta man maišyti, kai būnu dokumentuose paskendusi“.

Moteris džiaugėsi vyro požiūriu į jos darbą: „Petras niekuomet nedalyvavo jokioje politinėje veikloje, bet pastaruoju metu jis pradėjo labai aktyviai už mane „sirgti“. Jis labai stengiasi man padėti, jaudinasi dėl manęs – labai dėl to džiaugiuosi. Kurį laiką namuose buvo gana keista situacija – atsibundame ryte ir kiekvienas su savo reikalais išsiskirstome, o dabar jis visą laiką šalia. Petras pradėjo visai kitaip mane vertinti“.

Liveta pasakojo, jog žmonės domisi jos politine veikla, klausia kaip už ją balsuoti: „Mūsų frakcijos seniūnas Česlovas Paulauskas vaikščiojo šalia manęs vienoje šventėje ir pasakė: „Nu žinai, Liveta, prie tokio dėmesio aš nepratęs. Gal geriau aš pavaikščiosiu atskirai“.

Tas kirkilizmas mane pritrenkė, tad jei ateisiu - ateisiu kaip drakonė

Moteris prisipažino matanti ne vieną probleminę sritį, todėl, patekusi į Seimą, ji visų pirma rūpintųsi pensijomis ir valstybiniais finansiniais įsipareigojimais.

„Jei žmonės mane palaikys, galiu jiems garantuoti nuoširdų ir sąžiningą savo darbą. Mano kabineto durys bus visuomet atviros rinkėjams. Labiausiai mane graudina mūsų pensininkų padėtis. Mūsų su Petru publika yra pagyvenusi – po koncertų pasikalbame su žmonėmis. Jiems nebeužtenka pinigų pramogoms. Kodėl mūsų valdžia taip spaudžia tuos vargšus pensininkus. Vejamės Europos Sąjungą – įvairiausi susitarimai dėl benzino kainų... Mes turime ES parodyti, kad nesame tokie galingi kaip jie. Reikia turėti savo stuburą – paprieštarauti ir pasakyti kitaip, o ne aklai pasirašinėti sutartis, kad mes ir tą, ir aną padarysim. Valdžia turėjo peržiūrėti sąlygas prieš pasirašant visus popierius dėl tos elektrinės. Kas dabar mūsų laukia – elektra pabrangs nežmoniškai. Kaip galėjo jie įteisinti tą „Leo LT“? Tas kirkilizmas mane pritrenkė. Jei aš ateisiu į Seimą, tai ateisiu įtūžusi kaip drakonė“.

„Aš neturiu jokių asmeninių interesų ateidama į valdžią. Viena, kas man rūpi, yra žmonės. Dabar tvarkome Karmėlavos kanalizaciją, kadangi ten baisūs dalykai darosi – lietus išplauna fekalijas į paviršių – tikra ekologinė bomba. Šiam projektui buvo skirta 28 mln. litų. Kadangi esu antikorupcijos komisijoje, įsiprašiau į darbo grupę. Stengsiuosi, kad nedingtų nė vienas litas, kad nebūtų jie pakasti kažkur laukuose. Noriu, kad kiekvienas centas būtų tikslingai panaudotas žmonių gerovei. Šis projektas man kaip kūdikis“, - pasakojo Liveta.

L.Kazlauskienė – tikra Barbė devyndarbė: „Aš labai rūpinuosi ir vaikų globos namais. Kaip tik dabar esu pora vaikučių pasiėmusi pagloboti. Tai yra beprotiškai šilti ir gabūs vaikai. Jie neturi jokio „štampo ant kaktos“, kad yra vaikų namų globotiniai. Jie pamaldūs, bažnyčioje patarnauja, gražiai skambiai dainuoja. Pas mus jiems smagu – kompiuteris, vaisių pripirkta, skanumynų įvairiausių...“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.