„Tai jau ketvirtas Klaipėdos apygardos prokurorų teismui pateiktas prašymas dėl teisės aktų, susijusių su statybomis Palangoje, galimų pažeidimų panaikinimo, – sako Klaipėdos apygardos prokuratūros Civilinių bylų skyriaus vyriausioji prokurorė Sigutė Stropienė. – Dar tris medžiagas dėl statybų Palangoje šiuo metu tiria mūsų skyriaus prokurorai“.

Kaip praneša Klaipėdos apygardos prokuratūra, anksčiau teismui pateikti trys vyriausiojo prokuroro prašymai naikinti administracinius aktus, reglamentuojančius statybas Palangoje S. Nėries g. 44, Kęstučio g. 21 ir 21a bei Šventosios pietvakarinėje dalyje (poilsio apartamentų kompleksas ,,Elija“).

Teismo prašoma naikinti Palangos miesto tarybos sprendimus, kuriais buvo patvirtinti minėtųjų teritorijų detalieji planai, naikinti savivaldybės administracijos statyboms išduotus projektavimo sąlygų sąvadus, statybų leidimus, kai kuriuos Klaipėdos apskrities viršininko įsakymus ir kita.

„Gavus iš institucijų, atsakingų už valstybinę statybų priežiūrą, duomenis ir atlikus papildomą tyrimą, nustatyta, kad vienais atvejais, planuojant statybas minėtose teritorijose, buvo nusižengta Teritorijų planavimo įstatymo reikalavimams, kitais – nepaisyta Miškų įstatymo bei kitų statybas pajūrio zonoje reglamentuojančių teisės aktų normų“, – sako prokurorė S. Stropienė.

Laikinai, iki bylos bus išnagrinėtos teisme, teismo prašoma sustabdyti ginčijamų statybų leidimų galiojimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją