aA
Vaikinai yra vaikinai. Iš tikrųjų? Jeigu jūs bendraujate su kuo nors per internetą, didelė tikimybė, kad atsakymas bus “ne”.
Neseniai atlikta speciali 400 interneto vartotojų iš JAV bei Australijos studija parodė, kad net 40% tiriamųjų nors kartą buvo apsimetę priešingos lyties atstovais.

Studiją atlikusių mokslininkų iš Vašingtono universiteto bei Australijos Curtino technologijos universiteto nuomone, tyrimo rezultatai visgi nebuvo tokie stulbinantys, kokių tikėtasi.

“Lyties pakeitimo” problema internete nėra tokia opi, kaip ją stengiasi pavaizduoti aršiausi kritikai,” teigė Malcolmas Parksas, verbalinės komunikacijos profesorius iš Vašingtono universiteto.

Apie 60% apklaustųjų, teigusių neturį jokio noro laikinai ‘pakeisti lytį’, prisipažino, kad tai būtų nesąžininga jų pašnekovų atžvilgiu. Daugelis sakė, kad jiems tai paprasčiausiai neįdomu.

Mokslininkams nepavyko nustatyti jokių sąsajų tarp amžiaus, lyties ar charakterio bruožų bei polinkio apsimesti priešingos lyties atstovu. Kita vertus, daugiau laiko internete praleidžiantys asmenys buvo labiau linkę nors kartą ‘pakeisti lytį’.

“Internetas yra tobula vieta atsikratyti lyčių kategorijų. Tai vieta, kurioje žmonės nebūtinai turi elgtis pagal visuomenėje priimtas taisykles,” sakė Parksas, kibernetinę erdvę palygindamas su elektroniniu maskaradu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.