aA
Marijampolės policija tiria priežastis, kodėl trečiadienį per kratą iš 9-jo namo aukšto iššoko 22 metų vyras.
Tarnybinį patikrinimą atliks Policijos departamento Organizuoto nusikalstamumu tyrimo tarnyba (ONTT).

Policijos departamento ONTT vyriausiasis komisaras Vizgirdas Telyčėnas BNS sakė, kad kratą atlikę ONTT pareigūnai tarnybos įgaliojimų neviršijo ir savo elgesiu negalėjo Marių Albertavičių pastūmėti tokiam poelgiui. Kad jis šoks per langą, taip pat nebuvo galima numatyti.

Manoma, kad 22 metų M. Albertavičius norėjo nusižudyti. Anksčiau su juo dažnai bendravę Marijampolės kriminalistai pastebėjo, kad jis yra impulsyvus ir labai jautrus.

M. Albertavičiaus būklė sunki. Vyras susilaužė kaulus ir susižalojo vidaus organus. Reanimacijoje gydomas M. Albertavičius reaguoja į aplinką, tačiau bendrauti su pareigūnais negali.

M. Albertavičius pro savo buto Kokolos gatvėje langą iššoko trečiadienio vidurdienį, kai vienas kratą atlikusių ONTT pareigūnų atsivedė jį į kambarį apklausti. Prieš tai M. Albertavičiui buvo uždėti antrankiai.

Per kratą buvo rasta apie 100 gramų trotilo ir narkotinių medžiagų.

ONTT pareigūnas greičiausiai negalėjo pastebėti, kad langas atviras, nes jo per dideles užuolaidas buvo beveik nematyti.

Laikinasis Marijampolės rajono policijos komisariato kriminalinės kriminalinės policijos komisaras Romualdas Kubilius BNS sakė, kad ONTT pareigūnams atvykus, M. Albertavičius jiems durų neatidarė, tačiau agresyviai nesielgė.

M. Albertavičių anksčiau policija buvo nutvėrusi dalyvaujant išperkant pavogtus automobilius. Jis prisipažino tai daręs.

Kauno apygardos teismas dabar nagrinėja ginkluoto plėšimo bylą, kur M. Albertavičius yra vienas kaltinamųjų. Jis vienintelis iš visų teisiamųjų prisipažįsta kaltas, jam paskirta su laisvės atėmimu nenusijusi kardomoji priemonė.

Policijai yra žinoma, kad buvę bendrai M. Albertavičiui daro spaudimą, tačiau jis oficialiai dėl to nesikreipė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.