aA
Ketvirtadienį į Estiją dalyvauti 16-je Baltijos Asamblėjos (BA) sesijoje išvyksta Lietuvos Seimo delegacija, vadovaujama Laimos Andrikienės.
Sesijoje pirmininkavimą BA perims Lietuva, ir iki šių metų pabaigos šios asamblėjos darbui vadovaus Lietuvos delegacija, o BA prezidiumui - Lietuvos delegacijos vadovė L. Andrikienė, pranešė Seimo spaudos tarnyba.

"Nors Lietuvoje greitai prasidės rinkimų kampanija, stengsimės, kad BA darbas dėl to nenukentėtų. Esu įsitikinusi, kad ir po Seimo rinkimų, nepriklausomai nuo to, kokia bus naujojo Seimo sudėtis ir jo dauguma, BA veiklai, geriems santykiams su kaimynais bus skiriamas didžiausias dėmesys", prieš išvykdama į Estiją, sakė Seimo delegacijos vadovė.

BA sesijoje Tartu mieste bus nagrinėjami Estijos, Latvijos ir Lietuvos ekonominio bendradarbiavimo ir bendradarbiavimo turizmo srityje aspektai, Baltijos valstybių nacionalinės gynybos reikalai.

Tartu šeštą kartą posėdžiaus Baltijos Taryba. Pranešimus skaitys ir į BA narių klausimus atsakys visų trijų valstybių užsienio reikalų ministrai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.