aA
Bedarbis vyriškis prisipažino pagrobęs moksleivę ir laikęs ją nelaisvėje savo namuose šiaurinėje Japonijoje devynerius metus.
Nabuyuki Sato, kuriam pateiki kalinimai pagrobimu ir įkalinimu, byla, sukrėtė visą šalį bei sukėlė didelį skandalą po to, kai sausio mėnesį pagrobėjas buvo išaiškintas ir sulaikytas.

Vyriškis pagrobė 9-metę Fusako Sano, kai mergaitė iš mokyklos skubėjo namo, ir laikė ją įkalinęs antrame savo namo aukšte. Pagrobėjas buvo išaiškintas sausio mėnesį, kai vietinės ligoninės gydytojams Sano prisipažino, esanti pagrobta. Dabar jai jau 19 metų.

Vėliau mergina prisipažino, kad pagrobėjas jai daug kartų grasinęs peiliu, šautuvu arba mušęs, kai ji bandydavusi pabėgti.

Dėl 9-erius metus trukusio įkalinimo merginai atrofavosi kojų raumenys, susilpnėjo kaulai, be to, ji kenčia nuo potrauminio streso, pranešė „Kyodo News“ naujienų agentūra.

Vietinė policija buvo aršiai kritikuojama dėl nesėkmingų pastangų per tokį ilgą laiką identifikuoti pagrobėją. Beje, 1989-aisiais Sato jau buvo areštuotas už mėginimą pagrobti kitą mergaitę ir tuo metu, kai jis pagrobė Sano, jam buvo paskirtas bandomasis laikotarpis.

Vasario mėnesį buvo priverstas atsistatydinti vietinės policijos vadovas Kaji Kobayashi, kuris buvo apkaltintas pritaręs melagingam pranešimui apie tai, kaip mergina buvo surasta. Policija iš pradžių teigė pati išlaisvinusi Sano, tačiau iš tikrųjų ją išgelbėjo į pagrobėjo namus užsukę gydytojai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.