aA
Vėliau surengtoje spaudos konferencijoje Č. Stankevičius sakė, kad Norvegijos gynybos ministrė pasiūlė bendradarbiauti personalo mokymo bei aplinkosaugos kariuomenėje srityse. Į pastarąjį projektą būtų įtrauktos ir kitos Šiaurės šalys.

E. Lower pranešė apie Norvegijos ketinimus perduoti Lietuvai du laivus, tačiau jokių detalių nepateikė, kol dar neprasidėjusios abiejų šalių pareigūnų derybos.

Anksčiau Norvegija visiškai suremontavo ir Lietuvos karinėms jūrų pajėgoms padovanojo karo laivą "Dzūkas".

Trečiadienį po pietų E. Lower BALTNET Regioniniame oro erdvės stebėjimo centre Karmėlavoje atidarys mokomąjį korpusą, įrengtą už Norvegijos vyriausybės lėšas.

Norvegijos pastatytame ir įrengtame pastate centro personalas bus mokomas, maitinamas ir ilsėsis.

Anksčiau ši Šiaurės valstybė centrui suteikė radarinių duomenų apdorojimo, ryšių sistemos įrangos.

Krašto apsaugos ministerija neskelbia Norvegijos suteiktos finansinės paramos dydžio.

Baltijos šalys sutartį dėl bendros oro erdvės stebėjimo sistemos kūrimo pasirašė 1998 metais. Projekte aktyviai dalyvauja ir Jungtinės Amerikos Valstijos, nuo 1996 metų jam skyrusios 10 mln. JAV dolerių.

Į regioninį centrą Karmėlavoje iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos nacionalinių centrų bus perduodami oro erdvių žemėlapiai ir kuriamas bendras viso Baltijos šalių regiono vaizdas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.