aA
Seimo LDDP frakcijos narys Justinas Karosas pasipiktino agresyviu minios elgesiu ir baiminasi, jog grįžta 1992 metai, kai LDDP nariai bei šios partijos rėmėjai buvo šmeižiami, niekinami, tiesiog terorizuojami.
Tokias išvadas parlamentaras padarė po sekmadienį Lazdijų rajono Kalniškės miške vykusių iškilmių, per kurias buvo pagerbti prieš 55 metus čia nuo okupantų kulkų žuvę 44 Lietuvos partizanai.

Sekmadienį taip pat buvo minima Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės diena.

"Jau pats mano pasirodymas žuvusių partizanų pagerbimo iškilmėse sukėlė kai kurių renginio dalyvių nepasitenkinimą: buvau vadinamas stribu, kraugeriu, žmonių žudiku ir net okupantų padų laižytoju", - teigė J.Karosas.

Nors jam, kaip Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto nariui, renginyje buvo suteiktas žodis, J.Karosas prie mikrofono net nepriėjo: "Vienas agresyviausių iškilmių dalyvių pastojo man kelią ir pareiškė - tik per mano lavoną".

Nors dalis minios pritarė pastojusiam kelią vyrui, o kita ragino Seimo narį nekreipti į jį dėmesio, J.Karosas nusprendė atmosferos nekaitinti - kalbėti nėjo, o paskui greitai iš miško, kur vyko mitingas, išvažiavo.

LDDP atstovui buvo pikčiausia, kad iškilmėse dalyvavę valdžios atstovai, pirmiausia Alytaus apskrities viršininkas Ignas Aleškevičius ir Seimo narys Tėvynės sąjungos atstovas Juozas Galdikas visiškai nereagavo į pykčio proveržį.

Pasak J.Karoso, po to kalbėjęs apskrities viršininkas apie incidentą net neužsiminė.

J.Galdikas pripažino, kad kai kurie iškilmių dalyviai J.Karosą išvadino negražiais žodžiais, o po to net išprašė iš iškilmių: "Kai pamačiau J.Karosą, pagalvojau - gal ir be reikalo jis atvyko, nes tai - pernelyg skausminga tema".

Renginio vedėja dar bandė raminti minią, bet niekas jos neklausė. Minia buvo priešiškai nusiteikusį tik prieš J.Karosą - kiti LDDP atstovai žmonių pykčio nepajuto.

"Lietuvos rytas"