aA
Praėjusią savaitę dar galutinai neatskleistomis aplinkybėmis buvo nužudytas Rygos veterinarinės tarnybos viršininkas Artūras Kokinas. Paaiškėjo, jog jis buvo pasirengęs duoti parodymus pedofilijos skandalą tiriančiai parlamento komisijai, pateikti medžiagos apie aukštų pareigūnų dalyvavimą.

Apie savo ketinimą A.Kokinas neinformavo teisėsaugos institucijų, norėjo asmeniškai susitikti su komisijos pirmininku J.Adamsonu.

J.Adamsono teigimu, savaitę prieš žmogžudystę jam paskambino žmogus ir pareiškė, jog A.Kokinas nori perduoti konfidencialią informaciją apie pedofilijos bylą, jam žinomus faktus apie aukštų pareigūnų dalyvavimą. Tačiau komisijos pirmininkas tuo metu buvo ligoninėje ir su A.Kokinu negalėjo susitikti.

"Kokią informaciją ir apie kuriuos pareigūnus A.Kokinas norėjo perduoti man, pasakyti negaliu. Buvo žinių, kad ponas Kokinas pats yra netradicinės seksualinės orientacijos. Apie tai, kad jis yra įsivėlęs į pedofilijos skandalą, komisija jokios informacijos neturi", - teigė J.Adamsonas.

Dalis komisijos narių mano, jog šia žmogžudyste norėta įbauginti kitus liudytojus, kurie turi informacijos apie aukštų pareigūnų dalyvavimą pedofilijos skandale.

Ši savaitė Latvijos Seime prasidėjo naujais pareiškimais dėl šalį sukrėtusio pedofilijos skandalo.

Parlamento komisijos pirmininkas J.Adamsonas pareiškė, jog visa apie pedofilijos bylą surinkta informacija bus perduota naujam šalies generaliniam prokurorui.

Premjero vadovaujamos Liaudies partijos atstovė parlamentinėje tyrimų komisijoje Ineta Muižniecė paragino komisijos narius išsakyti nuomonę, esą J.Adamsonui nebuvo pagrindo viešai paskelbti A.Škėlės, V.Birkavo bei A.Sončiko pavardes. Komisijos nariai tokį pasiūlymą atmetė.

Po J.Adamsono pareiškimo teisingumo ministras V.Birkavas paskelbė bado streiką, kol bus paskelbta visa komisijos surinkta informacija.

Parlamentinės tyrimų komisijos narys Dzintaras Rasnacis "Lietuvos rytui" sakė, kad ministras šią sceną repetavo apie tris mėnesius, nes buvo informuotas apie komisijos darbą bei jos rengiamą pranešimą.

J.Adamsonas, komentuodamas teisingumo ministro badavimo akciją, sakė, kad kiekvienas žmogus turi teisę badauti.

"Mane stebina pono V.Birkavo elgesys. Jeigu jau teisingumo ministras netiki teismų sistema mūsų šalyje, tai man visiškai nebeaišku, kas pas mus vyksta", - pareiškė J.Adamsonas.

"Lietuvos rytas"