aA
Vienuose Jungtinių Valstijų senelių namuose gyvenantis 110 metų amžiaus bendžaminas harisonas Houlkomas (Benjamin Harrison Holcomb) yra seniausias pasaulio vyras, pirmadienį pranešė Gineso (Guinness) rekordų knygą sudarinėjanti kompanija.
B. H. Houlkomas yra metais ir 11 mėnesių vyresnis už britą Harį Holfordą (Harry Halford), kuris seniausiu buvo laikomas iki šiol.

1889 metų liepos 3 dieną Kanzaso valstijoje gimęs B. H. Houlkoumas dabar gyvena senelių namuose Karnegyje, Oklahomoje, kur jį globoja 3 iš 5 jo vaikų - 85 metų Lusilė (Lucille), 84 metų Liona (Leona) ir 80-metis Džonas (John). Beveik visą savo gyvenimą B. H. Houlkoumas nugyveno ūkininkaudamas Oklahomoje, o neseniai buvo susitikęs su prezidentu Bilu Klintonu (Bill Clinton).

Liona teigia, kad jos tėvo ilgaamžiškumo paslaptis yra ta, kad jis niekada neslopindavo savo jausmų.

Seniausias pasaulio žmogus dabar yra 114 metų Iva Moris (Eva Morris) iš Anglijos, o ilgiausiai išgyvenęs žmogus - 1997-ųjų rugpjūtį mirusi prancūzė Žana Luiza Kalman (Jeanne Louise Calment), kuri gyveno 122 metus ir 164 dienas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.