aA
Kazachstano specialiųjų tarnybų darbuotojai Almatoje Tadžikijos prekybos atstovo Kazachstane garaže surado 10 kg heroino. Tai žurnalistams spaudos konferencijoje antradienį pranešė Almatos nacionalinio saugumo komiteto departamento viršininkas Rachatas Alijevas.
Pasak jo, paimta heroino siunta - "ne paskutinė", narkotikų paieškos operacija tęsiama.

Specialiųjų tarnybų darbuotojai praėjusį sekmadienį dviejuose automobiliuose, priklausančiuose Tadžikijos prekybos atstovui Kazachstane, surado 62 kg heroino, 54 tūkst. dolerių ir banko čekį 1 mln.261 tūkst. Anglijos svarų sterlingų.

Šiuo metu specialiosios tarnybos yra sulaikiusios 5 Tadžikistano piliečius. Jie kaltinami narkotikų kontrabanda ir nusikalstamos grupuotės organizavimu.

R. Alijevas pažymėjo, kad Nacionalinio saugumo komitetui nerimą kelia tai, kodėl Uzbekijos, Tadžikistano ir Kazachstano pasieniečiai bei muitinės praleido automobilius su narkotikais.

Pasak jo, radus heroino Tadžikijos ambasados automobiliuose, išaiškintas vienas heroino gabenimo iš Afganistano per Tadžikiją kanalų. Dalis narkotikų buvo platinami Almatoje, o dalį buvo ketinama išvežti į Rusiją ir Vakarų Europos šalis.

R. Alijevo nuomone, "narkotikų prekeiviai tiesiog suįžūlėjo ir naudojasi įvairiomis priedangomis". Jis patikino žurnalistus, jog nepriklausomai nuo to, ar tai bus diplomatinė misija, muitinė ar policija - mes visas šias priedangas išaiškinsime, kad mūsų miestas būtų saugus".

Iš viso per pastarąjį pusmetį specialiosios tarnybos Almatoje konfiskavo iš neteisėtos apyvartos apie 3 tonas narkotikų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.