aA
Tarnybinės etikos sergėtojai konstatavo, kad buvęs Vyriausybės atstovas Šiaulių apskrityje Vaclovas Volkovas nesuderino viešųjų ir privačių interesų. Nors V.Volkovas yra laimėjęs konkursą eiti minėtas pareigas dar vieną kadenciją, jo paslaugų gali būti atsisakyta.
Vaclovas Volkovas
Vaclovas Volkovas
© "Lietuvos žinios"
Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pirmininkė Jolanta Petkevičienė LŽ patvirtino, kad V.Volkovas interesus supainiojo trim atvejais.

2002 metais būdamas miesto meras jis dalyvavo savivaldybės tarybos posėdyje, kuriame buvo patvirtinta, jog sklypas "Nuklono" gamyklos teritorijoje yra valstybės išperkamas ir negali būti grąžintas natūra. Tuo metu šiame sklype stovėjo 2000 metais V.Volkovo sūnaus nupirktas nugriauti angaras. V.Volkovas turėjo nusišalinti nuo šio klausimo sprendimo.

Per VTEK posėdį J.Petkevičienė pasiteiravo V.Volkovo, kodėl nugriauto pastato pamatai jam buvo tokie reikalingi. Šis atsakė, kad daug svarbiau už pamatus tai, kas po jais.

Antrą kartą V.Volkovas suklupo, kai būdamas Vyriausybės atstovas Šiaulių apskrityje stengėsi panaikinti savo, kaip mero, sprendimą dėl minėtojo sklypo "Nuklono" gamyklos teritorijoje. V.Volkovas faktiškai vertino savo veiksmus.

Trečią kartą V.Volkovas įstatymui nusižengė, kai pernai prie minėto sklypo atvažiavo tarnybiniu automobiliu. V.Volkovas teisinosi, jog jį važiuoti privertė nuolatiniai šiauliečio Alfonso Krištopaičio priekaištai. Šioje vietoje buvo A.Krištopaičio senelio žemė, kurią po teismų su Volkovų šeima maratono šiaulietis jau baigia atgauti. Būtent A.Krištopaičio prašymu VTEK ir pradėjo tyrimą.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) dėl V.Volkovo veiklos priekaištų jam neturi. Tai reiškia, jog įrodymų ikiteisminiam tyrimui pradėti nėra arba jų nepakanka. Tačiau STT etikos sergėtojams pateikė dokumentus, kurie rodo, kad V.Volkovas asmeniškai domėjosi sklypo "Nuklono" gamykloje reikalais.

V.Volkovas pasibaigus kadencijai balandžio 2 dieną buvo atleistas iš pareigų. Neseniai jis laimėjo konkursą eiti Vyriausybės atstovo Šiaulių apskrityje pareigas, tačiau iki šiol nėra juo paskirtas. Vyriausybės kanclerio pavaduotojas Olegas Romančikas užsiminė, kad VTEK išvadas išnagrinėjusi Vyriausybė V.Volkovo naujai kadencijai gali ir nepatvirtinti.

"Dar nežinia, kokia tvarka bus išrinktas naujas Vyriausybės atstovas Šiaulių apskrityje. Gal šį postą užims konkurse dalyvavęs Vitolis Januševičius, o gal bus skelbiamas naujas konkursas", - sakė jis.