aA
Burnley teismo pareigūnai buvo informuoti, kad girto vairuotojo, atsitrenkusio į kitą automobilį, kraujyje buvo rastas alkoholio kiekis, beveik dvigubai viršijantis leistiną normą, praneša „Lankashire Telegraph“.
Kova su alkoholiu, karikatūra
Kova su alkoholiu, karikatūra
© DELFI (R.Daukanto pieš.)
42-ejų metų lietuvis Virgilijus Senulis pasakė nukentėjusiam vairuotojui, kad policijos kviesti nereikia ir norėjo sužinoti, kokios pastarasis pageidautų kompensacijos.

Teismui buvo pranešta, kad V. Senulis du kartus atsisakė papūsti į alkoholio matuoklį, prieš sutikdamas tai atlikti policijos poskyryje.

Kaltinamasis, gyvenantis Alpha gatvėje, Nelsone, pripažino kovo 16-ąją vairavęs automobilį, būdamas išgėręs. Jam buvo uždrausta vairuoti 20 mėnesių, paskirta 250 svarų (1076 litai) bauda, 75 svarai (323 litai) teismo išlaidų ir 15 svarų (64 litai) papildomas mokestis.

Anksčiau jis teistas nebuvo.

Kaltintojas Billas Maude‘as pasakojo, kad maždaug 21 val. vairuotojui sustojus Nelsono miesto sankryžoje, kaltinamasis atsitrenkė į jo automobilį. Nukentėjusysis išlipo ir V. Senulis pasakė, kad nereikia kviesti policijos. Pareigūnai buvo iškviesti ir kaltinamasis prisipažino vairavęs automobilį.

Jis du kartus atsisakė pūsti į alkotesterį, nepaisant to, kad buvo įspėtas apie galimas tokio elgesio pasekmes.

Pasak B. Maudo, galiausiai V. Senulis sutiko papūsti ir prietaisas parodė apie 1,8 promilės, o leistina norma yra 0,8 promilės.

Tuomet jis buvo apklaustas ir sąžiningai prisipažino.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.