aA
Stabdydami suįžūlėjusius kelių "erelius", užsikabinusius airiškus valstybinius numerius, Kauno policijos patruliai iššaudė beveik visą tarnybinio pistoleto dėtuvę. "Subaru Legacy" ekipažui, kurį pareigūnai vaikėsi apie dešimt kilometrų, tiesiog pasisekė, kad vienas iš persekiotojų - šaudymo instruktorius. Jo paleisti septyni šūviai suvarpė tik priekinę bėglių automobilio padangą.
Walther P99
Walther P99
© DELFI (K.Šiaulio nuotr.)
Pavojingas autorodeo

Patį šaulį, kurį chuliganai bandė partrenkti, išgelbėjo žaibiška reakcija. Būdamas vos už dviejų metrų nuo dideliu greičiu iš vietos pajudėjusio automobilio, jis spėjo atšokti į šoną.

Laimės kūdikiams save gali priskirti ir visi atsidūrusieji trečiadienio vakarą apie 20 val. šių gaudynių, prasidėjusių kelio VIA BALTIKA prieigose ties įvažiavimu į Kauną nuo Raudondvario pusės, maršrute. Kaip LŽ pasakojo vienas persekiotojų, lėkdamas apie 130 kilometrų per valandą greičiu "Subaru Legacy" dar neišvažiavęs iš miesto dešine šalikele lenkė maršrutinį autobusą. Laimė, tuo metu čia nebuvo pėsčiųjų.

Persekiojamieji lėkė ir priešinga kelio puse, jau nekalbant apie pavojingą manevravimą tarp automobilių, kurių kelyje į Raudondvarį buvo apstu.

Finišas ties kapinėmis

Incidentas, per kurį vos per plauką išvengta tragedijos, užbaigė tą vakarą vykusį patrulių reidą - tikrintas vairuotojų blaivumas. "Subaru Legacy" vairuotojas stabdomas nestojo. Persekiotojai teigia ne kartą jį perspėję, kad gali būti panaudotas šaunamasis ginklas. Tačiau miesto prieigose tai buvo pavojinga.

Gaudynės nusidriekė ir per Raudondvario tiltą per Nevėžį. Už jo bėglių ekipažas pasuko žvyrkeliu palei upę. Manoma, kad jie tiesiog pasiklydo - persekiotojai prisipažino, esą vietos gyventojai greičiausiai būtų sugebėję pasprukti. "Subaru Legacy" ekipažas įvažiavo į miškelį ir atsidūrė akligatvyje.

Jam bandant apsisukti pareigūnas pradėjo šaudyti. Su peršauta priekine kairės pusės padanga bėgliai važiavo dar puskilometrį. Ties kapinėmis automobilis sustojo. Iš jo iššokę du jaunuoliai dar bandė bėgti, tačiau po kelių minučių buvo pavyti ir sulaikyti.

Pažeidimų rekordininkas

Paaiškėjo, kad tai Jurbarko gyventojai. Vienas jų - Naujamiesčio vidurinės mokyklos abiturientas Mantas Jagminas. Tačiau automobilį vairavo ne aštuoniolikmetis, o niekur nedirbantis metais vyresnis Gintaras Urbonas.

Apžiūrėjus sulaikytųjų automobilį, nieko, dėl ko jie turėjo sprukti nuo policijos, nerasta. Patys bėgliai teigė nestoję, nes "Subaru Legacy" - neregistruotas.

G.Urbonui tą vakarą surašyti du administracinių teisės pažeidimų protokolai - už tai, kad nesustojo stabdomas policijos, ir dėl valstybinių numerių, kurie neatitiko automobilio dokumentų. Už pažeidimus jam gresia iki 5 metų netekti vairuotojo pažymėjimo.

Kaip LŽ pasakojo Jurbarko policijos Eismo priežiūros poskyrio pareigūnai, prieš porą mėnesių šis dokumentas iš G.Urbono jau buvo paimtas. Už tai, kad antrą kartą per metus vairavo neprisisegęs saugos diržo. Po mėnesio G.Urbonui pažymėjimas buvo grąžintas. Vaikinas net 42 kartus baustas už įvairius pažeidimus. Šį "kraitį" jis susikrovė per ne visiškai dvejus metus.

Prie vairo nebesėda

M.Jagmino močiutė vakar LŽ pasakojo, kad jos anūkas pernai pavasarį buvo patekęs į avariją. Per kito vairuotojo sukeltą avariją jam buvo pažeisti stuburo slanksteliai ir lūžo šonkauliai. Nuo to laiko, močiutės patikinimu, jis nesėda prie automobilio vairo.

Ankstesnį automobilį anūkui buvo nupirkę užsienyje dirbantys jo tėvai, palikę sūnų globoti seneliams. Jurbarko policija patikslino, kad iki minėtos nelaimės M.Jagminas jau buvo sukėlęs techninį eismo įvykį. Per metus jį spėta nubausti už įvairius kelių eismo taisyklių pažeidimus 11 kartų.