aA
Klaipėdos uosto akvatorijoje ties Kruizinių laivų terminalu skęstančiame vilkike žuvo 2 žmonės. DELFI žiniomis, dar vienas žmogus buvo saugiai nukeltas iš skęstančio laivo. Iš viso laive buvo 3 įgulos nariai. Bendrovei „Klasco“ priklausantis laivas buvo pakilęs dugnu į viršų, vėliau pasviro ant šono, pasakojo įvykio liudininkas.
Skęsta vilkikas
Skęsta vilkikas
© Dienraštis „Klaipėda“
DELFI žiniomis, skendo 1989 m. pastatytas vilkikas „Barta“. Neoficialiais duomenimis, vilkikas padėjo prisišvartuoti kitam laivui, kuris atplaukė į terminalą. Manoma, kad perduodant lynus vilkikas atsitrenkė į laivą ir apsivertė.

Kaip DELFI informavo Klaipėdos policija, apie 20.10 val. rastas vieno žmogaus kūnas, po 20 min. – dar vieno. Pasak LNK „Žinių“, išsigelbėjo vyriausiasis laivo mechanikas.

Įvykio liudininkas DELFI pasakoja, kad laivas 18.35 val. buvo pastebėtas laivybos kanale dugnu į viršų. Apie 19 val. vilkikas, pavirtęs ant šono, buvo nutemptas Smiltynės krantinės link. Maždaug ketvirtadalis jo korpuso buvo virš vandens. Į įvykio vietą be smalsuolių minios yra atvykę narai gelbėtojai, policijos pareigūnai.

Skęsta vilkikas
© DELFI skaitytojo nuotr.

Į marias iš apvirtusio vilkiko išsiliejo kuras.

Šiuo metu pareigūnai dirba nelaimės vietoje. Į įvykio vietą išvyko greitosios pagalbos automobilis.






Uoste skęsta laivas-vilkikas
M.Bučiūno nuotr.

Uoste skęsta laivas-vilkikas
M.Bučiūno nuotr.

Vilkikas skęsta uoste
V.Girdvainio nuotr.
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.