aA
Net 84 proc. britų pasisako už tai, kad šalies valdžia neįsileistų į šalį daugiau imigrantų. Tokio požiūrio priežastis – pusė milijono darbo vietų, kurias dėl pigesnės darbo jėgos iš užsienio prarado Didžiosios Britanijos piliečiai.
Emigracija
© DELFI
Prieš kelias dienas šios šalies valdžia pirmą kartą pripažino, kad imigracijos banga, užliejusi salas, britams kainavo šimtus tūkstančių darbo vietų. Praeitą savaitgalį paskelbta Didžiosios Britanijos nacionalinės statistikos biuro ataskaita rodo, kad visuomenėje kilo įtempta diskusija ir nepasitenkinimas dėl į šalį nuolat plūstančių imigrantų. Statistikos biuro duomenimis, net vienas iš aštuonių darbuotojų salose yra atvykėlis.

Patys britai vis labiau protestuoja prieš vadinamąją atviros darbo rinkos politiką ir ragina valdžią užtrenkti duris atvykėliams iš kitų ES šalių.

Didžioji Britanija darbo rinką ES piliečiams atvėrė 2004 m. Nuo tada šioje šalyje įsidarbino apie pusė milijono svetimšalių.

Praeitą savaitę savo ataskaitą išplatino ir Didžiosios Britanijos Lordų rūmų Ūkio ir ekonomikos komitetas. Joje rašoma, kad atviros darbo rinkos politika ir imigracija šalies ūkiui nedavė nieko gera. Visuomenės apklausos dar kritiškesnės: 83 proc. respondentų mano, kad šalis išgyvena imigracijos krizę. Įdomu, kad taip mano ir 53 proc. imigrantų.