aA
Vyriausybė teiks prezidentui Lietuvos nepaprastąjį ir įgaliotąjį ambasadorių Japonijoje bei Filipinų Respublikai Dainių Kamaitį skirti nepaprastuoju ir įgaliotuoju ambasadoriumi ir Australijai.
Dokumentai
Dokumentai
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)
D. Kamaitis nuo 2006 metų eina Lietuvos nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus Japonijoje, o nuo 2007 metų ir Lietuvos nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus Filipinų Respublikai pareigas.

2003-2006 D. Kamaitis dirbo Užsienio reikalų ministerijos Amerikos, Afrikos, Azijos ir Okeanijos departamento Azijos ir Okeanijos šalių skyriaus vedėju, 2002-2003 metais - Pirmojo dvišalių santykių departamento Šiaurės Europos šalių skyriaus vedėju, 1998-2002 metais - laikinuoju reikalų patikėtiniu Japonijoje. 1995-1998 metais D. Kamaitis ėjo Politikos departamento Azijos šalių skyriaus vedėjo pareigas, 1992-1995 metais dirbo Politikos departamento Azijos šalių skyriaus pirmuoju ir antruoju sekretoriumi.

Lietuva neturi diplomatinės atstovybės Australijoje. Lietuvai šioje šalyje atstovauja garbės generaliniai konsulai Viktoras Šliteris ir Andrius Žilinskas.

Lietuva ir Australija diplomatinius santykius užmezgė 1991 metų lapkričio 6 dieną.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.