aA
Kauno miesto policijos pareigūnai įspėja gyventojus, kad mieste į butus beldžiasi moterys, kurios apgaulės būdu siekia pasisavinti patiklių gyventojų pinigus. Kauno m. VPK Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriuje pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl naujo sukčiavimo būdo.
Nekilnojamasis turtas, namas
Nekilnojamasis turtas, namas
© Corbis/Scanpix
Praėjusio mėnesio pabaigoje du kauniečiai - V.Landsbergio – Žemkalnio g. ir Ašigalio g. gyventojai, nuėję į artimiausią banko skyrių išsikeisti JAV dolerių, sužinojo, kad jie netikri, o už netikrų pinigų laikymą ir realizavimą gresia baudžiamoji atsakomybė.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad pinigus abu gavo iš nepažįstamų kaimynių, kurios paskambinę į duris, paprašė iškeisti 100 JAV dolerių į litus. Esą abi turinčios skubiai susimokėti policijos pareigūnams išpirką dėl padaryto Kelių eismo taisyklių pažeidimo. Abu kauniečiai buvo geranoriški ir pagelbėjo į bėdą pakliuvusioms moterims.

Viena jų buvo apie 25-30 metų amžiaus juodų ilgų plaukų, kita atrodė solidžiai, atrodė maždaug 35-40 metų amžiaus, vilkėjo ilgą paltą su lapės apykakle, plaukai – pilkos spalvos, prisistatė Jovita.

Pareigūnai atkreipia gyventojų dėmesį, kad ir į jų duris gali pasibelsti nepažįstamos kaimynės, siekiančios išsipirkti už padarytus nusižengimus ir turinčios tik užsienio valiutos. Pareigūnai rekomenduoja ne tik nekeisti pinigų, bet apie tai nedelsiant pranešti policijos pareigūnams ir apie tokį apgavystės būdą įspėti savo artimuosius ir pažįstamus.

Jau nukentėjusius nuo apgavikų, bet neišdrįsusius apie tai pranešti, prašome paskambinti į Kauno policiją tel. 303 379 arba 303 680, 112 (visą parą).

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.