aA
Rusijos Gynybos ministerija nusprendė kelti kariuomenės vadų fizinio pasirengimo lygį. Po to, kai Rusijos Federacijos ministerija patikrino fizinę kariuomenės laivyno karininkų ir generolų būklę, paaiškėjo, kad daugiau nei 20 proc. jų nesugeba įvykdyti nustatytų normatyvų, praneša newsru.com.
Rusijos kariai
Vasario 23-iąją - tėvynės gynėjų dieną – Rusijos kariai žygiuoja per vainiko padėjimo ant Nežinomo kareivio kapo netoli Kremliaus ceremoniją.
© AFP/Scanpix
Be to, paaiškėjo, kad daugiau nei 30 proc. generolų ir karininkų turi viršsvorio. Skubos tvarka buvo nuspręsta kurti naują personalo fizinio pasirengimo koncepciją.

Rusijos Federacijos gynybos ministras Anatolijus Serdiukovas jau įnešė savo pataisas, dabar dokumentas baigiamas ruošti, rašo laikraštis „Novyje izvestija“.

Už pinigus, gautus pardavus nenaudojamą karinių žinybų žemę ir nekilnojamąjį turtą, kariuomenėje bus statomos sporto salės, sporto aikštelės, baseinai bei perkamas sporto inventorius, informuoja „Kommersant“.

Patys kariškiai, ypač aukštesniojo rango, žiūri į šią kūno kultūros kampanija su šiokiu tokiu skeptiškumu: jie mano, kad štabų kabinetuose ir komandiniuose punktuose jiems neprireiks sportinių įgūdžių.

Tuo tarpu normatyvai, kuriuos siūloma įvykdyti pulkininkams ir generolams, nebuvo labai griežti. Penktosios amžiaus grupės kariškiai (dauguma jų - pulkininkai ir generolai) gauna įvertinimą „puikiai“, jei nubėga 1 km per 4 minutes (per 5 minutes – „gerai“, per 5 minutes ir 40 sekundžių – „patenkinamai“).

Norint gauti įvertinimą „puikiai“ baseine, būtina nuplaukti 100 m laisvu stiliumi per 2 minutes ir 55 sekundes, siekiant gauti įvertinimą „gerai“ – atlikti tai per 3 minutes ir 10 sekundžių, „trejetukininkams“ skirtos 3 minutės ir 45 sekundės. Taip pat yra normatyvai šaudymui iš „Makarovo“ pistoleto iš 25 metrų atstumo: 23 balai – „puikiai“, 21 balas – „gerai“, 20 balų – „patenkinamai“. Naujosios fizinio pasirengimo koncepcijos iniciatoriai pažymi, kad JAV kariuomenėje 55 metų amžiaus kariškiai privalo padaryti 12 atsispaudimų nuo žemės, nuplaukti 450 metrų per 13 minučių ir per nustatytą laiką nubėgti dviejų su puse kilometrų krosą. Ir patikrinimai ten atliekami reguliariai. Jei du kartus iš eilės kariškis būna įvertintas „neigiamai“, jis būna pašalintas iš kariuomenės. Be to, amerikiečių kariuomenėje yra griežtai stebimas kariškių ūgio ir svorio santykis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.