aA
Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovė Dalia Teišerskytė ragina Seimo pirmininko pavaduotoju skirti vieną iš Seimo narių – moterų. Parlamentarė pažymi, kad šis Seimas yra jau penktasis po Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo, tačiau iki šiol tik viena Seimo narė buvo paskirta Seimo pirmininko pavaduotoja, rašoma Liberalų sąjūdžio pranešime.
Dalia Teišerskytė
Dalia Teišerskytė
© DELFI (D.Augūnaitės nuotr.)
„Vienas penktadalis Seimo narių yra moterys. Nedovanotina, kad nė viena iš jų neužima atsakingo posto Seime. Savo prašymu Česlovui Juršėnui noriu atkreipti dėmesį, kad „vyriška“ pareigų dalijimo tradicija Seime nebetinka. Tinkamų kandidatų reikia paieškoti ir tarp kito penktadalio Seimo narių“, - pažymi politikė.

D. Teišerskytė, kartu su keliais Seimo nariais, raštu kreipėsi į Seimo pirmininką. „Seimo Vadovybėje yra ryškiai pažeistas Seimo narių lygiateisiškumas – nėra nė vienos moters Seimo pirmininko pavaduotojos. Prašome teikti Seimui tvirtinti Seimo pirmininko pavaduotoją – moterį iš valdančiosios daugumos arba opozicijos“, - rašoma kreipimesi.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.