aA
Latvijos policija pranešė, kad dėl milijonieriaus Leonido Rožeckino dingimo buvo sulaikytas pirmas įtariamasis. Spėjama, kad sulaikytasis yra buvęs KGB darbuotojas.
KGB
Įtaria nužudymu

Apie įtariamojo sulaikymą Latvijos policija pranešė praėjusį penktadienį. Sulaikytojo duomenys, dėl vykstančio tyrimo neskelbiami. Latvijos dienraščio „Telegraf“ teigimu, tai gali būti buvęs KGB agentas, kuris dirbo milijonieriaus namų valdytoju.

Pareigūnai šios informacijos nepatvirtino. Jie tik pranešė, kad sulaikytajam inkriminuojami du šalies baudžiamojo kodekso straipsniai – 166-asis („Nužudymas“) ir 20 str. 4 dalis („Bendrininkavimas nužudant“).

Tai stebina Latvijos žiniasklaidą, nes verslininko nužudymo versija dar nepasitvirtino. Nerastas ir L.Rožeckino lavonas. Laikraščio „Telegraf“ teigimu, milijonieriaus seniai ieško ne policija, o kariškiai.

Dar daugiau versijų

Dienraštis taip pat tvirtina, kad kariškiai tikisi aptikti kokių nors konteinerių, kuriuose gali būti laikomos pavojingos cheminės medžiagos. Kitaip tariant, spėjama, kad verslininko palaikus galėjo būti mėginta sunaikinti naudojant rūgštis.

Šitos informacijos oficialiai pareigūnai taip pat nepatvirtino. Kol kas šioje keistoje milijonieriaus dingimo byloje tikrinamos kelios versijos. Policijos nuomone, verslininkas galėjo būti pagrobtas dėl išpirkos arba nužudytas. Neatmetama, kad jis galėjo inscenizuoti savo pagrobimą, taip mėgindamas atkreipti į save žiniasklaidos dėmesį ir išvengti verslo partnerių keršto.

Keista ir tai, kad beveik iš karto po L.Rožeckino dingimo jo asmeniniu lėktuvu kažkas pradėjo aktyviai skraidyti po visą pasaulį. Anoniminiai keleiviai, britų žiniasklaidos teigimu, spėjo pabuvoti Didžiojoje Britanijoje, Norvegijoje, Vienoje, Ženevoje ir Niufaundlande. Policija apklausė lėktuvo lakūnus, bet informaciją įslaptino.

Ieško visame pasaulyje

Savo versijos laikosi L.Rožeckino artimieji. Jo motinos teigimu, verslininką veikiausiai nužudė Rusijos specialiosios tarnybos. Milijonieriaus mirties slaptosios struktūros neva galėjo norėti, nes L.Rožeckinas ne kartą kalbėjo apie korupciją Rusijos vyriausybėje.

41 metų L.Rožeckinas dingo šių metų kovo 16 d. Paskutinį kartą milijonierių matė jo viloje. Apžiūrėjusi namą policija aptiko jame kraujo. Netrukus buvo rasta ir verslininko mašina, kurioje taip pat būta kraujo dėmių.

Dėl verslininko paieškos visame pasaulyje Latvijos teisėsaugos struktūros kreipėsi į Interpolą.