aA
Socialdemokratų partija kol kas nėra numačiusi kandidato į atsilaisvinančią švietimo ir mokslo ministro vietą. Premjeras Gediminas Kirkilas neatmeta, kad postas, iš kurio pirmadienį atsistatydino socialdemokratė Roma Žakaitienė, gali atitekti koalicijos partneriams, su kuriais ketinama tartis artimiausiu metu.
Gediminas Kirkilas rašo
Gediminas Kirkilas
© DELFI (E.Digrytės nuotr.)
G. Kirkilas interviu Lietuvos radijui sakė, kad Lietuvos politinės kultūros sąlygomis moterims būti valdžioje yra labai sudėtinga.

„Aš manau, kad ministrei buvo išsakyta daug nepelnytos kritikos, dialogas buvo dirbtinai skandalizuojamas, jo apskritai nesilaikė kai kurios profsąjungos. Matyt, iš anksto buvo nusistatymas politizuoti mokytojų atlyginimų klausimą. Sakyčiau, sudėtinga moterims būti politikoje, nes pas mus nėra dar tokios politinės kultūros.

Stebint Seime dvi interpeliacijas ministrei R. Žakaitienei, apie kokį nors politinės kultūros lygį šnekėti labai sunku. Mūsų politika yra pernelyg aštri. Diskusijoje naudojami įžeidinėjimai, paskalos, intrigos, melas, šantažas. Tai suprantama, kad moterims tokioje situacijoje yra sunkiau“, – mano premjeras.

www.lrt.lt