aA
Pirmadienį daugiau nei 400 vaikų, daugiausia kolonistų drabužiais aprengtų mergaičių, buvo paimti valstybės globon iš poligamų sektos, pareigūnų žodžiais tariant, per didžiausią vaikų gelbėjimo operaciją Teksaso istorijoje, rašo yahoo.com.
Warren Jeffs
Warren Jeffs
© AFP/Scanpix
Pareigūnai visą dieną trukusį reidą po nemenką teritoriją, kurioje gyveno dabar kalėjime esančio lyderio Warreno Jeffo vadovaujami poligamai, surengė, sulaukę 16-os metų paauglės skambučio. Ji skundėsi, kad yra seksualiai išnaudojama, o 14-o s ir 15-os metų mergaitės verčiamos tekėti už gerokai vyresnių vyrų.

133-ys moterys, apsivilkę namuose siūtomis, kulkšnis siekiančiomis suknelėmis, kaspinais perrištais plaukais, savo noru kartu su vaikais paliko fermą.

Motorizuotieji policininkai, uždarę vyrus, apieškojo kiekvieną namą. 1,7 tūkst. akrų teritorijoje taip pat rastas medicinos punktas, sūrio, cemento gamykla, mokykla, nemažai gyvenamųjų namų kompleksų ir 80 pėdų aukščio balto kalkakmenio šventykla, apsupta rudų krūmokšnių.

„Sakyčiau, stambesnio masto operacijos Teksaso valstijoje nėra buvę“, – teigė Vaikų teisių apsaugos tarnybos atstovė spaudai Marleigh Meisner. Ji pridūrė, kad 1993 m. tarnyba dalyvavo operacijoje vienoje Vako miesto stovykloje.

Pastarųjų Dienų Šventųjų Jėzaus Kristaus Bažnyčios fundamentalistai gyveno, augindami daug vaikų, triūsdami nedideliuose daržuose ir dirbdami namų ūkio darbus. Tačiau vienas buvęs narys teigia, jog bendruomenės gyvenimas nepriminė idiliško 19 a. gyvenimo.

„Patekęs į bendruomenės teritoriją, nebegali iš jos išeiti“, – pasakojo viena iš tariamojo Eldorado komplekso vado žmonų Carolyn Jessop. Moteris išvyko su aštuoniais vaikais dar prieš daliai sektos išsikeliant į Teksasą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.