aA
Savaitgalį į Kėdainių ligoninę buvo paguldytas neblaivaus tėvo užpultas 11-metis. Apie sumuštą brolį policijai pranešė 19-metė sesuo, anksčiau pati kentėdavusi nuo agresyviu elgesiu išgėrus garsėjančio tėvo. Už smurtą prieš dukrą (dėl to tuomet dar nepilnametė mergaitė bėgdavo iš namų) prieš porą metų A.Š. jau buvo pasodintas į teisiamųjų suolą. Tada atsipirko pinigine bauda.
Bandelės
Bandelės
© AFP/Scanpix
Šeštadienį šis Kėdainių rajono Dotnuvos seniūnijos Anciškio kaimo gyventojas vėl sulaikytas įtariant vieno iš vaikų sumušimu. Kol kas 48 valandoms. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo mažamečiui.

Iš girto tėvo nagų ištrūkęs penktokas seseriai telefonu pasakojo buvęs mušamas rankomis ir kojomis bei smaugiamas. Panašioje situacijoje buvusi sesuo dvyliktokė, šiuo metu gyvenanti atskirai nuo tėvų (pas sugyventinį), nedelsiant apie tai pranešė policijai. Tėvo smurtą patyręs berniukas, pareigūnų iniciatyva, paguldytas į ligoninę tyrimams.

Nukentėjusiojo močiutė O.T. LŽ pasakojo, kad anūkas buvo tėvo užpultas, kai grįžo iš akmenų rinkimo talkos pas ūkininkus. Jis parsinešė į namus bandelę su dešrele. Spėjama, kad tai galėjo būti dalis atlygio už talką. Neblaivus tėvas ėmė priekaištauti, kodėl sūnus neparnešė pinigų. Kaip LŽ teigė Truskavos seniūnijos socialinė darbuotoja Irma Gustienė, dirbanti su socialinės rizikos šeimomis, už vaikus gaunamos pašalpos - vienas 41 metų A.Š. pragyvenimo šaltinių. Pastaruoju metu šis tris (nuo 8 iki 14 metų) vaikus su žmona auginantis vyriškis niekur nedirba.

I.Gustienės duomenimis, anksčiau nuosavą parduotuvę Ramygaloje turėjęs A.Š. pradėjo "juodai" gerti žlugus verslui. Uošvės ir kaimynų įsitikinimų, jis turįs kažkokių psichikos sutrikimų, kurie pasireiškia tik išgėrus. Blaivus jis agresija nepasižymi.

Vyriškio uošvė LŽ pasakojo, kad tą patį šeštadienį jis suspardė ir jos dukrą. Pastarajai kliuvo už tai, kad per ilgai užsibuvo darbe. Prieš kelis metus neapsikentusi neblaivaus vyro kabinėjimosi, A.Š. žmona buvo sužalojusi jį peiliu. "Valė grybus ir smogė rankoje turėtu peiliu tam girtuokliui į krūtinę", - LŽ pasakojo A.Š. uošvė. Anot jos, dukra buvo nuteista lygtinai - išgelbėjo keturi nepilnamečiai vaikai.