aA
Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas, priimdamas naujojo nuncijaus (popiežiaus pasiuntinio) Teherane monsinjoro Jeane’o-Paulio Gobelio įgaliojamuosius raštus, pareiškė, kad reikia plėtoti religijų, konkrečiai - krikščionybės ir islamo, dialogą. Tai pirmadienį pranešė Vatikano radijas, kuris pažymi, kad Irano valstybės vadovo ir Šventojo Sosto atstovo pokalbis buvo nuoširdus.
Mahmoudas Ahmadinejadas
Mahmoudas Ahmadinejadas
© Reuters/Scanpix
Prezidentas pabrėžė, jog šis bendradarbiavimas padėtų išspręsti problemas, su kuriomis susiduria planetos gyventojai. M. Ahmadinejado nuomone, "musulmonai ir krikščionys gali atlikti esminį vaidmenį įtvirtinant taiką, stabilumą ir brolybę Žemėje, priešinantis agresyviai įžūlių ir korumpuotų valstybių politikai".

Irano vadovas kreipėsi į popiežių Benediktą XVI, ragindamas jį laikytis griežtos pozicijos didžiųjų valstybių daromų nusikaltimų akivaizdoje.

Savo ruožtu Vatikano diplomatas užsiminė apie pranašo Mahometo karikatūrų spausdinimą Danijoje ir Nyderlandų politiko sukurto Koraną kritikuojančio filmo "Fitna" paskelbimą internete. Nuncijus pažymėjo, kad nuomonių laisvė nereiškia laisvės įžeidinėti šventas kitų žmonių vertybes.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.