aA
Vilniaus rajono apylinkės teismas pagreitinto proceso tvarka išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje Vilniaus rajono Mickūnų miestelio gyventojas, 22-jų metų, kartą teistas A. V. kaltinamas vaiko įtraukimu girtauti ir nežymiu sveikatos sutrikdymu.
Gėrimas, alkoholis, degtinė
Gėrimas, alkoholis, degtinė
© Corbis/Scanpix
Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad šių metų kovo 24 d. nuo 20 val. iki 21 val. A. V., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, pasikvietė dar neturinčią trylikos metų mergaitę į savo namo rūsyje įrengtą kambarį bei davė mažametei gerti degtinę.

Kaip praneša Vilniaus apygardos prokuratūra, ikiteisminio tyrimo metu nenustatyta, kiek vaikas išgėrė degtinės. Mergaitė pasijuto blogai, o vėliau ištikta komos.

Įtariamasis A. V. iškvietė greitąją medicinos pagalbą ir ji reanimobiliu išvežta į ligoninę. Medicinos ekspertai nustatė, kad mažametė patyrė nežymų sveikatos sutrikdymą, kadangi alkoholio vartojimas sukėlė ūmų apsinuodijimą, dėl ko nukentėjusiajai ligoninėje buvo suteikta skubi medicininė pagalba – ji buvo gydoma vaikų reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje.

Vilniaus rajono apylinkės teismas A. V pripažino kaltu ir skyrė bausmę – laisvės atėmimą keturiems mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant vieneriems metams.

Kaltinimą palaikė Vilniaus rajono apylinkės prokurorai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.