aA
Visame Egipte sekmadienį vyko protestai dėl didėjančių kainų, per kuriuos neišvengta susirėmimų su policija, praneša agentūra AP. Oficialiais duomenimis, suimta 150 žmonių, tarp jų - žinomų profsąjungų veikėjų. Pramoniniame Šiaurės Egipto Mahala el Kobros mieste, kur yra didžiausias šalyje tekstilės fabrikas, 2 tūkst. demonstrantų policininkus apmėtė akmenimis, šie prieš protestuotojus panaudojo ašarines dujas. Sužeista apie 50 asmenų.
Pirkiniai
Pirkiniai
© Corbis
Vyriausybė buvo įspėjusi gyventojus dėl dalyvavimo streikuose ar demonstracijose sekmadienį, tačiau tūkstančiai egiptiečių neišėjo į darbą. Streikas buvo opozicijos mėginimas, likus dviem dienoms iki vietos valdžios rinkimų, parodyti didėjantį gyventojų nepasitenkinimą dėl kylančių kainų ir blogėjančių darbo sąlygų.

Beveik 40 proc. egiptiečių gyvena žemiau skurdo ribos arba netoli jos. Praėjusiais mėnesiais beveik dvigubai pabrango tokių pagrindinių maisto produktų, kaip aliejus ir ryžiai, kainos. Kad sušvelnintų žmonių ekonomines problemas, prezidentas Husni Mubarakas panaikino muitus kai kuriems įvežamiems maisto produktams.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.