aA
Afganistane tarp dėl įtakos besivaržančių vietos vadų kovotojų kilusių susirėmimų metu žuvo m ažiausiai 11 žmonių ir 15 buvo sužeisti, sekmadienį pranešė vienas vadų. Etninių puštūnų vado Amanullaho Khano teigimu, jo kovotojus šeštadienį vakare puolė Herato provincijos gubernatoriui tadžikui Ismailui Khanui ištikimi kovotojai.
Afganistan
A.Khano teigimu, gubernatorius puolė norėdamas iš regiono išvaryti puštūnus - sudarančius daugumą Afganistane, tačiau mažumą Herato provincijoje.

Jo teigimu, per išpuolį iš "užsienietiškų" lėktuvų buvo numesta mažiausiai 17 bombų. Apie civilių gyventojų aukas nepranešama.

"Šiuo metu vyksta labai smarkūs susirėmimai tarp mūsų ir Ismailo Khano pajėgų. Jie kilo vakar (šeštadienį) vakare, maždaug 23 valandą ir vyksta toliau", - teigė A.Khanas.

"Visam pasauliui aišku, kad Ismailas Khanas turi etninių motyvų; jis nenori, kad Afganistano vakaruose būtų puštūnų, todėl jis keletą kartų puolė mūsų pajėgas", - sakė jis.

I.Khano pajėgoms netoli Šindando puolus puštūnus spalio mėnesį, žuvo du civiliai gyventojai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.