aA
Kenijoje po dviejų išpuolių prieš izraeliečius sulaikyti 10 palestiniečių bei somaliečių laivu atvyko iš Somalio, sekmadienį pranešė išpuolių tyrimo vadovas. "Laivas atvyko iš Somalio", - teigė Kenijos policijos komisaro pavaduotojas Williamas Lang'atas, remdamasis kitų laivo keleivių parodymais.
Sprogimas Kenijoje
Sprogimas Kenijoje
© EPA-ELTA
Dešimt žmonių, 6 palestiniečiai ir 4 somaliečiai, jau ketvirtą dieną laikomi apklausai dėl įvykdytų teroro išpuolių. Kenijos pareigūnai šeštadienį teigė neradę sulaikytųjų saitų su išpuolių rengimu.

Medinis laivas į Mombasą atplaukė pirmadienį, teigia pareigūnai.

Po ketvirtadienio išpuolių Mombasoje buvo sulaikyti sutuoktiniai amerikietė ir ispanas, tačiau po apklausų paaiškėjus, kad jie tėra poilsiautojai, pora buvo paleista.

Ketvirtadienį rytą, kai savižudžiai sprogdintojai su sprogmenų prikrautu automobiliu rėžėsi į Mombasoje esantį viešbutį "Paradise Mombasa", žuvo iš viso 16 žmonių, tarp jų trys izraeliečiai.

Beveik tuo pačiu metu į Izraelio oro bendrovės "Arkia" lėktuvą, kuriuo iš Mombasos atgal į Tel Avivą išskrido 261 keleivis, buvo paleistos dvi raketos, tačiau jos lėktuvo nekliudė.

Išpuolius Kenijoje tiriantys pareigūnai susprogdinto izraeliečių viešbučio griuvėsiuose rado dujų balioną, kuris buvo įmontuotas į teroristų naudotą bombą, sekmadienį pranešė pareigūnai.

Tyrime dalyvaujantis Charlesas Juma teigė, kad vienas iš viešbučio griuvėsiuose rastų įrodymų yra "suvirintas dujų balionas, be abejo, kažkaip susijęs su bomba".

Kito Kenijos eksperto teigimu, buvo "aptiktos kelios nuolaužos, panašios į dujų balioną, tačiau kol kas nežinome ar buvo panaudotas vienas balionas, ar daugiau".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.