aA
Izraelio šarvuočiams, kariams bei dviems sraigtasparniams sekmadienio naktį įsiveržus į Gazos Ruožos Beit Lahijos miestą žuvo du palestiniečiai ir dar 8 buvo sužeisti, sekmadienį pranešė palestiniečių saugumo bei medikų šaltiniai.
Sugriauti namai Gazoje
Izraelio armija Gazos ruože sugriovė tris namus
© EPA-ELTA
32-ejų metų amžiaus Mahmudas Salehas Al Wazani buvo nukautas, kai Izraelio pajėgos valė teritoriją prieš perimant jos kontrolę.

Po vieno iš Izraelio karių per reidą susprogdinto namo griuvėsiais ryte buvo rastas pagyvenusio amžiaus palestiniečio kūnas.

Griuvėsius valę kaimynai rado 72-ejų Ashuro Dibo Salemo kūną. Šaltinių teigimu, A.D.Salemo sūnus yra radikalios grupuotės "Islamo džiahadas" narys.

Palestiniečių šaltinių teigimu, Izraelio kariai susprogdino tris namus, viename kurių gyveno prieš keletą mėnesių Izraelio reido metu žuvęs radikalaus palestiniečių judėjimo "Hamas" narys Jihadas el Masri.

Izraelio kariuomenė siekdama atbaidyti palestiniečius nuo ekstremistų rengimo ar keršydama už išpuolius vis dažniau sprogdina palestiniečių namus.

Žmogaus teisių aktyvistai pasmerkė tokius veiksmus kaip "kolektyvinę bausmę" visai šeimai.

Vietos gyventojai pranešė, kad iš sraigtasparnių šaudoma kulkosvaidžiais, o mieste esantys šaltiniai teigia, kad po jį važinėja mažiausiai 25 tankai bei kariniai transporteriai.

Izraelio kariuomenė patvirtino pranešimus apie vykstančią operaciją bei susišaudymus su ginkluotais palestiniečiais.

Per dvejus metus regione vykstantį konfliktą jau žuvo 2 733 žmonės, daugelis jų - palestiniečiai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.