aA
Buvę vieniši sukilėliai Indijos Tripuros valstijoje palieka kovą dėl moterų antplūdžio jų gretose, šeštadienį pranešė policija. Pokyčius Tripuros nacionalinio išsivadavimo fronto (NNIF) kovotojų širdyse paskatino neseniai į jų gretas priimtos moterys.
NNIF, kartu su kitomis etninių separatistų grupuotėmis kovojantis už vietinių žemių laisvę nuo Delio, praėjusiais metais paskelbė, jog sutelks moterų kariuomenę.

Tačiau į fronto gretas priėmus maždaug 100 moterų, tarp sukilėlių prasidėjo romanai - džiunglėse aidinčius šūvius pradėjo keisti meilės giesmės, teigė policijos pareigūnas.

"Sukilėliai paprastai gyvena gana vienišą ir sunkų gyvenimą džiunglėse, tad kai tik ten atsirado moterų, buvo nesunku numatyti, kas gali nutikti", - telefonu iš valstijos sostinės Agartalos žurnalistui sakė D.Gautamas, Tripuros policijos pajėgų prieš sukilimą specialistas.

"Per pastaruosius metus nemažai jaunų sukilėlių porų slapta susituokė ir paliko karines stovyklas arba pasidavė saugumo pajėgoms", - sakė jis.

Pranešama, kad, susirūpinusi dėl dezertyravimo, NNIF vadovybė rimtai perspėjo savo narius.

"Apklausę kai kuriuos sukilėlius išsiaiškinom, kad NNIF vadovybė savo kovotojams vyrams įsakė neįsimylėti ir griežtai uždraudė fizinius santykius su kovotojomis moterimis", - teigė aukštas slaptosios tarnybos pareigūnas.

Annanta Debbarma, buvęs neteisėtos partizanų grupės "Tripuros tautiniai savanoriai" vadovas teigė, kad santykiai tarp sukilėlių - nieko naujo.

"Įsimylėti nėra nusikaltimas. Net ir mūsų dienomis daug jaunų vaikinų ir merginų susituokdavo, kol kovodavom pogrindyje", - sakė neseniai politiku tapęs buvęs sukilėlis.

Daugiau nei 10 tūkst. žmonių prarado savo gyvybes per du dešimtmečius vykstantį sukilimą Tripuroje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.