aA
Airijos respublikonų armija IRA, kovojanti su Didžiosios Britanijos valdžia Šiaurės Airijoje, ketina paskelbti istorinę deklaraciją dėl karo su britais užbaigimo, šeštadienį rašo Didžiosios Britanijos laikraščiai.
Šautuvas
Šautuvas
Konkrečių šaltinių neįvardiję laikraščiai teigia, jog tris dešimtmečius su Britanija kovojusi IRA ketina paskelbti sprendimą nutraukti karines operacijas ir nusiginkluoti.

Britanijos premjero Tony Blairo atstovas spaudai pareiškė, kad "nekomentuoja iš neįvardintų šaltinių gautos informacijos".

Pranešimų taip pat kol kas nekomentuoja nei IRA politinė armijos "motina" - katalikų respublikonų partija "Sinn Fein", nei Junionistų partija.

Siekiant sušvelninti IRA šnipinėjimo skandalo sukeltą krizę, Didžioji Britanija praėjusį mėnesį sustabdė Šiaurės Airijos vyriausybės įgaliojimus. Tai ketvirtas kartas kai Londonas ėmėsi tiesiogiai valdyti regioną nuo 1998 metų Didžiojo penktadienio susitarimo pasirašymo.

Britų premjeras T.Blairas įspėjo, kad taikos procesas, kuriuo siekiama užbaigti tris dešimtmečius trunkantį ir daugiau kaip 3,6 tūkst. žmonių gyvybių nusinešusį konfliktą, negalį tęstis "pusiau dalyvaujant" IRA.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.