aA
Praėjusią savaitę gimė "Vagnorius Trečiasis", kuris ateityje grįš į realią politinę veiklą, teigia centristų lyderis Romualdas Ozolas.
Spaudos konferencijoje antradienį R. Ozolas komentavo, kad praėjusią savaitę ekspremjeras Gediminas Vagnorius sustabdė narystę konservatorių partijoje.

"Vagnorius Trečiasis gimė", sakė R. Ozolas.

Per 10 nepriklausomos Lietuvos valstybės gyvavimo metų G. Vagnorius dukart - 1991-1992 ir 1996-1999 metais - buvo ministru pirmininku. Jo veikla per abu premjeravimo laikotarpius vertinama labai prieštaringai, pirmąjį etapą opozicijai vadinant "Vagnoriumi Pirmuoju", o antrąjį - "Vagnoriumi Antruoju".

Anot centristų lyderio, G. Vagnorius "išsaugojo savo galimybes ir jis eis (į politiką) po to, kai konservatoriai vėl patirs fiasko".

"Jis eis vėl į apyvartą, pasiimdamas konservatorių partiją, nes jis iš tiesų apgynė savo poziciją. Ar tai gerai, nežinau", samprotavo R. Ozolas.

Pirmadienio vakarą konservatorių partijos prezidiumas paskelbė pareiškimą, kuriame teigiama, jog G. Vagnoriui sustabdžius narystę, partijos vidaus padėtis tapo skaidresnė.

1999 metų pavasarį atsistatydinęs iš premjero pareigų, o vasarą - iš konservatorių partijos vadovybės, G. Vagnorius ir jo keliolikos idėjinių šalininkų grupė Seime kritikavo Rolando Pakso ir Andriaus Kubiliaus vyriausybių politiką, kaip neatitinkančią konservatorių rinkimų įsipareigojimų, o galiausiai - ir partijos vadovybę, kaip suburtą pagal pataikavimą partijos vadovui Vytautui Landsbergiui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.