aA
Palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, nusikaltimų šiemet buvo užregistruota 10,8 proc. mažiau.

Kaip pranešė Statistikos departamentas, labiausiai sumažėjo tyčinių nužudymų ir pasikėsinimų įvykdyti šį sunkų nusikaltimą - nuo 313 iki 259 (17,3 proc.). Šių sunkių nusikaltimų Lietuvoje mažėjimas pastebimas jau keleri metai.

Dėl vagysčių į pareigūnus sausį-spalį kreipėsi 41 tūkst. 402 nukentėjusieji, pernai - 35 tūkst. 42.

Net 20 proc. mažiau užregistruota nusikaltimų, susijusių su narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis - nuo 903 pernai iki 714 šiemet.

Kriminalinė policija ir prokuratūra per dešimt mėnesių išaiškino 84 proc.tyčinių nužudymų ir pasikėsinimų nužudyti, 83 proc. nusikaltimų, susijusių su psichotropinėmis ir narkotinėmis medžiagomis, 84 proc. išžaginimų. Tačiau pareigūnams pavyko išaiškinti tik 14 proc. automobilių vagysčių.

Įtariamaisiais dėl įvairių nusikaltimų buvo sulaikyti 21 tūkst. 203 asmenys. Iš jų - beveik 6 tūkst. jau buvo nusikaltę ir anksčiau, 7 tūkst. 45 nusikaltimo vietoje buvo sulaikyti neblaivūs.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.