aA
Trečiadienio naktį Pagraižio kaime (Prienų r.) kaukėti užpuolikai sumušė ir apiplėšė 81 metų Moniką bei bendraamžį jos vyrą Juozą Siaurusevičius. Pensininkai neteko benzininio pjūklo ir paskutinių 60 litų.
Į pamiškės vienkiemį du nusikaltėliai atėjo apie 23 valandą, kai šeimininkai jau miegojo. Plėšikai išdaužė durų stiklą ir, atsikabinę iš vidaus kablį, tyliai įėjo į kambarį J.Siaurusevičius pabudo nuo vieno iš nakties svečių kumštelėjimo į šoną.

Užpuolikai liepė keltis ir atiduoti pinigus. Abu vyriškiai veidus slėpė juodomis kaukėmis, buvo su juodomis pirštinėmis.

Nors pensininkai tikino neturį pinigų, plėšikai tuo nepatikėjo. Vienas nakties svečių kumščiu kelis kartus sudavė J.Siaurusevičiui į sprandą bei veidą ir liepė rodyti kišenes. Kukliai gyvenantys senukai eidami miegoti turimas santaupas įsidėdavo į kišenes ir su pinigais guldavosi į lovą, tačiau plėšikai apie tai tikriausiai žinojo.

Apieškoję J.Siaurusevičių, nusikaltėliai jo naktinių marškinių kišenėje aptiko 60 litų. Užpuolikai iš karto nepatikėjo, kad pensininkai daugiau pinigų neturi, todėl dar pasiknaisiojo spintoje ir lovoje, tačiau nieko neradę paliko namo šeimininkus ramybėje.

Išeidami užpuolikai prieangyje pamatė benzininį pjūklą „Husqvarna" ir jį pasiėmė. Telefono neturintys pensininkai po nusikaltėlių išpuolio sutvarkė duris ir neužmigo iki ryto. Trečiadienį po pietų apie nusikaltimą sutuoktiniai pranešė kaimynams, o šie - policijai.

"Lietuvos rytas"