aA
Tikrindami operatyvinę informaciją, Šiaulių rajono policijos darbuotojai su Šiaulių apskrities maisto ir veterinarijos tarnybos specialistais ketvirtadienio popietę Kuršėnuose aptiko pogrindinį mėsos perdirbimo cechą.
Mėsa
Mėsa
Atvažiavę pareigūnai ir veterinarijos gydytojai buvo nustebinti Lazdynų Pelėdos gatvės gyventojo 32 metų Arūno Vaigausko sodybos ūkiniame pastate aptikto cecho modernumo. Plytelėmis išklotoje patalpoje įvestas vandentiekis, pastatyta pramoninė dešrų gamybos mašina, įrengta rūkykla, pastatyti šaldytuvai ir šaldikliai.

A.Vaigauskui priklausančiame pastate aptikta didelis kiekis skerdienos ir mėsos pusgaminių: 200 kg mėsos, 30 kg dešrų, 40 kg faršo, 80 kg lašinių.

Nelegaliame ceche surasta nemažai ir mėsos gaminiams pagardinti skirtų prieskonių. Netikėtai užgriuvę pareigūnai sodyboje aptiko ir mikroautobusą „Ford Transit", pritaikytą vežioti maisto produktus.

Sodybos šeimininkas A.Vaigauskas tikrintojus bandė įtikinti, kad mėsos gaminiai yra skirti jo šeimos ir giminaičių reikmėms. Kuršėniškio pasakojimu nepatikėję pareigūnai tikisi atskleisti visą tinklą - iš kur pirkta mėsa, kur realizuoti gaminiai.

"Lietuvos rytas"