aA
Baltarusijos užsienio reikalų ministras Michailas Chvostovas pareiškė, jog nėra įrodymų, kad Baltarusija prekiauja ginklais. "Mes ne kartą girdėjome kaltinimus, esą mūsų šalis prekiauja ginklais, bet fizinių įrodymų mums nebuvo pateikta", - sakė ketvirtadienį ministras žurnalistams.
Komentuodamas tokių kaltinimų padarinius investicijų klimatui šalyje, ministras pareiškė, kad "jei kapitalas suinteresuotas kredituoti šalį, politiniai argumentai tam netrukdo".

Kalbėdamas apie Baltarusijos ir Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos (ESBO) santykius, M.Chvostovas pažymėjo, kad "šie santykiai niekada nebuvo derybų objektas". "Mūsų supratimas apie demokratizavimą ir jo perspektyvas skiriasi nuo tų principų, kuriuos siūlo ESBO, tačiau derybos su šia organizacija bus tęsiamos", - pabrėžė ministras.

Paklaustas apie JAV nenorą įsileisti Baltarusijos prezidentą Aleksandrą Lukašenką ir kai kuriuos pirmuosius valstybės asmenis, ministras sakė, jog "tai politizuotas sprendimas". "Komercinėms operacijoms tai nebus kliūtis", - pažymėjo URM vadovas.

JAV ambasadorius Maskvoje Alexandras Vershbow (Aleksandras Veršbou) apkaltino Baltarusijos vadovybę teikus karine pagalba Irakui. "Mums kelia nerimą antidemokratinė Aleksandro Lukašenkos politika ir ta pagalba, kurią jis teikia Irakui bei kai kurioms kitoms šalims", - pareiškė ambasadorius trečiadienį spaudos konferencijoje Maskvoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.