aA
Klausimas

Man 57 metai aš sergu jau 16 metų aukšto kraujospūdžio liga. Kai naudojau vaistus Tertensiv ir NORVASK, tai labai gerai buvo, bet po metų laiko pradėjo labai tinti kojos ir vaistus pakeitė. Ryte gėriau Tertensiv po puse tab.Lokren ir vakare Monoprilio. Einant pradėjau dusti ir turbūt nuo Lokreno kamavo kosulys. Buvau konsultuotis pas kardiologą, paaiškino, kad būtinai turiu naudoti kc kanalų blokatorius. Sustorėję sienelės, širdis išsiplėtusi. Gyditojas patarė nusipirkti vaistų Preduktal ir ryte gerti Tertensiv, apie 10 val. Lercapin, o vakare Monoprilio 20Mg.1tab. Dusulys išnyko, bet pradėjau jausti širdies plote maudimą. Patarkite, ar aš teisingai gydausi.

Būsiu dėkinga.

Atsakymas

Jums buvo paskirti visai neblogi vaistai, bet kartais geriausiai tinkamą vaistų derinį parinkti konkrečiam pacientui yra gan sudėtinga. Nėra aišku, kokie tyrimai jums buvo atlikti ir kokie jų rezultatai. Tik jus ištyrus, įvertinus visumą ligos simptomų galima būtų konkrečiai parekomenduoti vaistus.

Galite užsirašyti konsultacijai Kauno tel. 392777.

Virgilijus Grinius

Smulkesnė informacija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.