aA
Pastaraisiais metais Lietuva atliko didžiulę pažangą kompiuterizuojant mokyklas, pabrėžė švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius šiandien skaitydamas pranešimą tarptautinėje konferencijoje "Informacinės technologijos mokykloje", pranešė Švietimo ir mokslo ministerija.
Computer games
Konferencijoje, kurią organizavo UNESCO informacinių technologijų švietime institutas ir Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo informacinių technologijų centras, pristatyti mokyklų kompiuterizavimo rezultatai ir perspektyvos.

Dar 2000 m. vienam kompiuteriui teko 60 moksleivių. Per dvejus metus mokyklas pasiekė per 10 tūkst. kompiuterių, ir šiemet šis santykis sumažėjo dvigubai. Dabar vienam kompiuteriui bendrojo lavinimo mokyklose tenka 31 moksleivis, o 9-12 kl. - 13 moksleivių.

Mokyklos ne tik aprūpinamos kompiuterine įranga. Pedagogai mokomi taikyti informacines technologijas savo darbe. 50 proc. 9-12 kl. mokytojų išklausė kompiuterinio raštingumo kursus. Artimiausiu laiku pedagogams bus sudarytos sąlygos baigti nuotolines kompiuterinio raštingumo studijas.

Numatoma, kad per dvejus ateinančius metus visi mokiniai ir mokytojai galės naudotis internetu. 2005 m. vienas kompiuteris teks 10 bendrojo lavinimo mokyklos moksleivių ir bus užtikrinta, kad visi bendrojo lavinimo mokyklą baigiantys mokiniai įgytų kompiuterinio raštingumo pagrindus.

Per dvejus ateinančius metus numatoma kompiuterizuoti visas mokyklų bibliotekas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.