aA
Vakar, lapkričio 27 d., Marijampolės griežtojo režimo pataisos darbų kolonijos (GRPDK) pareigūnai nuteistajam skirtame siuntinyje aptiko, kaip įtariama, narkotinės medžiagos – heroino.
Heroinas
Heroinas
Nuteistiesiems adresuojamus siuntinius iš pašto atsiima kolonijos pareigūnai. Siuntinį prižiūrėtojai atidaro ir turinį tikrina jį gavusio nuteistojo akivaizdoje, skelbiama pranešime spaudai.

Ketvirtadienio popietę nuteistajam 28 metų A.N. buvo pranešta, kad iš pašto atvežtas jam adresuotas siuntinys. Prižiūrėtojai patikrino siuntinyje buvusius drabužius – džinsines kelnes ir striukę. Patirties nestokojančio pareigūno pirštai užčiuopė vienoje vietoje įtartinai storą kelnių juosmenį. Susijaudinusiam nuteistajam stebint prižiūrėtojas išardė siūlę ir ištraukė sulankstytą polietileno maišelį su gelsvais milteliais. Įtariama, kad rastoji medžiaga yra heroinas.

Džinsinių kelnių juosmenyje buvo paslėpta maždaug 0,5 gramo šios narkotinės medžiagos. Pasak Marijampolės kolonijos direktoriaus pavaduotojo Zenono Kuncos, tokio kiekio pakaktų penkioms vienkartinėms dozėms, nuteistųjų vadinamiems „kaušais“. Už vieną tokią dozę nuteistieji moka 50 litų.

Siuntinys atkeliavo iš uostamiesčio. Jo siuntėjas – klaipėdietis S.K., kaip, beje, ir nuteistasis A.N.

Rastieji milteliai perduoti Marijampolės rajono policijos komisariatui, kurio pareigūnai ir atlieka tyrimą dėl šio įvykio.

Už vagystę (BK 271 str. 2 d.) vieneriems metams laisvės atėmimo nuteistas A.N. į Marijampolės koloniją atlikti bausmės atgabentas šių metų spalio 19 d. Pasak Z.Kuncos, kolonijos medikai neturi duomenų, kad A.N. vartotų narkotikus. Kolonijoje dažnai pasitaiko, kad vieni nuteistieji susitaria su kitais, mažiau įtartinais, kad siuntiniai būtų adresuoti jiems.

Prieš tris savaites, lapkričio 7 d., Marijampolės kolonijos pareigūnai nuteistajam adresuotame siuntinyje aptiko 18 pakelių su rūkymui vartojamomis džiovintomis kanapėmis. „Žolė“ buvo paslėpta „Lipton“ arbatos dėžutėje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.