aA
Pastatų padeginėtojas iš Biržų Lauko kaimo (Šilalės r.) 54 metų Juozas Laurinaitis neteko laisvės dvejiems metams ir šešiems mėnesiams. Tokį nuosprendį už svetimo turto sunaikinimą paskelbė Šilalės rajono apylinkės teismas.
Ugnis
J.Laurinaitį Šilalės pareigūnai sulaikė šių metų liepos pabaigoje po gaisro Struikų kaime (Šilalės r.). Čia buvo padegtas 62 metų Petronėlės Pintverienės ūkinis pastatas. Liepos 18-ąją J.Laurinaitis į Struikų kaimą užsuko grįždamas iš Šilalės, kur minėtos jo motinos mirties 30-osios metinės.

Girtas vyriškis užėjo į P.Pintverienės kiemą. Čia jis pamatė per daržinės lentų plyšius išlindusį šieno kuokštą ir jį padegė. Padegėjas, palaukęs, kol liepsna įsidegs, patraukė namo. Pakeliui šį vyriškį sustabdė į gaisrą skubėjęs P.Pintverienės sūnus. Šis buvo girdėjęs kalbų, kad pastatus padeginėja J.Laurinaitis, todėl liepė jam sėsti į automobilį ir nusivežė į tėvų sodybą.

Įtariamasis Pintveriams sakė nieko nežinąs apie kilusį gaisrą. Greitai J.Laurinaitis buvo suimtas. Jis prisipažino padegęs ne tik P.Pintverienės daržinę.

Psichikos liga nesirgo

Sulaikytasis pareigūnams prisipažino sukėlęs šešis gaisrus. J.Laurinaitis pareigūnams sakė, kad jam vadovavo vidinis balsas - kildavusi mintis ką nors uždegti ir jis nesusilaikydavo.

Linkęs išgerti J.Laurinaitis gyventojams šnekėdavo: „Kas neduos išgerti, atsilyginsiu". Į klausimą, kodėl padegė P.Pintverienės ūkinį pastatą, padegėjas atsakė, kad padegti liepęs velnias. Tačiau atlikus teismo psichiatrijos, psichologinę bei narkologinę ekspertizę, nustatyta, kad nusikaltimų padarymo metu J.Laurinaitis psichikos liga nesirgo.

"Lietuvos rytas"