aA
Kazlų Rūdoje teisėsaugininkų sulaikytas jaunuolis, įtariamas priklausęs organizuotai prekybos žmonėmis grupuotei. Antradienį, įtarę prekyba žmonėmis, policijos pareigūnai Kazlų Rūdoje sulaikė šio miesto gyventoją Einarą Žvinakevičių.
Vyriškis yra įtariamasis rugsėjo 13 d. Marijampolės rajono apylinkės prokuratūroje pagal baudžiamojo kodekso 131 straipsnio 3 dalį iškeltoje byloje.

Anksčiau teismas leido suimti dar du šioje byloje įtariamus Kazlų Rūdos gyventojus - 26-erių Darių Diržį ir 27-erių Harį Smirnovą. Abu jie uždaryti Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime. E.Žvinakevičiui tuomet kaltinimai buvo pareikšti už akių, paskirta kardomoji priemonė - suėmimas ir jis buvo paieškomas.

Kaip BNS sakė bylą tiriančios Marijampolės rajono apylinkės prokuratūros vadovas Rimas Bradūnas, teisėsaugos duomenimis, gaujos nariai į sekso vergiją verbavo Marijampolėje, Kazlų Rūdoje, Prienuose bei Lazdijų rajone gyvenančias merginas, nelegaliai gabeno jas į Vakarų Europą ir ten parduodavo viešnamiams bei barams.

Pasak R.Bradūno, gaujoje kartu su jau sulaikytais asmenimis veikė apie 10 žmonių. Keli merginų išvežimo ir pardavimo užsienyje atvejai jau nustatyti, nuo šios nusikalstamos gaujos veiklos nukentėjusių merginų atsiranda vis daugiau.

Teisėsaugininkai iš akiračio nepaleidžia ir įtariamosios šioje byloje - Kazlų Rūdos specialiosios internatinės mokyklos muzikos mokytojos Gitanos Krikščiūnaitės. Nors moteriai kaltinimai dalyvavus nusikalstamoje veikloje nebuvo pareikšti, BNS žiniomis, mokykloje ji nebedirba.

Lietuvos baudžiamajame kodekse prekyba žmonėmis "kriminalizuota" tik 1998 metais. Už šią nusikalstamą veiklą numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo 4 iki 12 metų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.