aA
Saudo Arabijos princesė Haifa al-Faisal jaučiasi įžeista, kad jos piniginė auka neturtingai moteriai buvo susieta su rugsėjo 11-osios išpuolius įvykdžiusių teroristų finansavimu.
"Mažų mažiausiai galiu pasakyti, kad jaučiuosi įžeista, jog žmonės įtaria mane ryšiais su teroristais, kai aš tenorėjau šiek tiek padėti vargšei (moteriai)", - sakė princesė interviu, kurį trečiadienį išspausdino JAV laikraštis "The New York Times".

Princesė Haifa al-Faisal yra Saudo Arabijos ambasadoriaus Vašingtone princo Bandaro bin Sultano žmona.

Pirmadienį duotas šios karališkos poros interviu laikraščiui "The New York Times" yra pirmas jų interviu po žurnale "Newsweek" pasirodžiusio pranešimo, kad aukodama pinigus labdarai, princesė galėjo netiesiogiai finansuoti Khaledą al-Midharą ir Nawafą al-Hazmi - du teroristus iš Saudo Arabijos, kurie pernai rugsėjo 11 dieną padėjo užgrobti lėktuvą, kuris vėliau buvo sudaužytas į Pentagono pastatą.

51 metų princesė pasakojo, jog žurnalistams pradėjus skambinti ir teirautis apie jos aukas labdaros tikslais, ji pasijuto, tarsi ant jos galvos būtų nukritusi bomba.

Ji pasakojo, kad paaukojo pinigus, atsakydama į vieno Saudo Arabijos piliečio žmonos jordanietės laišką, pasak kurio jai buvo reikalinga operacija.

Haifos al-Faisal žodžiais, princas Bandaras iš pradžių nusiuntė 15 000 dolerių dovaną, skirtą šios šešių vaikų motinos operacijos išlaidoms padengti.

Toliau princesė ketverius metus kas mėnesį siuntė po 2 000 dolerių ir liovėsi aukojusi tik šių metų gegužės mėnesį.

Ji pareiškė, kad ši auka tėra viena daugelio aukų, kurias ji kiekvienais metais aukojo neturtingiems saudo arabams.

Tuo tarpu princas Bandaras pareiškė, kad šis skandalas jį sujaudino kur kas mažiau. "Aš pernelyg ilgai buvau Vašingtone, todėl man tai politikos žaidimo dalis", - sakė ambasadorius.

Jis nekaltino nei žiniasklaidos, nei JAV Kongreso už klausimus apie aukas labdarai ir pripažino, - "Jeigu būčiau žurnalistas, aš taip pat parašyčiau tokį straipsnį".

Tuo pačiu metu jis nurodė, kad du minėtieji teroristai ir 2000, ir 2001 metais buvo JAV bei Saudo Arabijos stebimų asmenų sąrašuose. Princas pridūrė, jog būtų nelogiška ir neįtikėtina, kad jis ir jo žmona žinodami teiktų jiems finansavimą, nors ir netiesioginiais kanalais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.