aA
Būna dienų, kai norisi ne tik išlenkti bokalą alaus, bet ir pasinerti į vėsaus alaus sklidiną vonią. Dabar tokie norai nebebus tik svajonė - viena Vokietijos alaus darykla sukūrė alaus rūšį, tinkamą ir troškuliui numalšinti, ir kūnui nuplauti.
Alus
Alus
"Klosterbrauerei", kurios pavadinimas reiškia vienuolių alaus daryklą, ieškojo būdų panaudoti nuosmukį patiriančioje rinkoje atsiradusį alaus perteklių. Daryklos darbuotojams kilo mintis gaminti vonios papildą, kuris padėtų alaus mėgėjams atsikratyti stresų ir įtampos.

Noicelėje netoli Rytų Vokietijos Leipcigo miesto esanti alaus darykla teigia, kad jos gaminamas tamsusis alus atgaivina tiek sielą, tiek kūną, gerai veikia odą ir pakelia dvasią.

"Atsivėrus poroms raugas ima skverbtis į kūną ir po 15 minučių oda tampa švelnut švelnutėlė, - agentūrai "Reuters" sakė bendrovės atstovas spaudai Dirkas Vockas. - Tokia vonia taip pat puikiai padeda žmonėms su nesveika oda".

"Be to, besimaudantysis gali mėgautis subtiliu salyklo aromatu", - pridūrė atstovas, kuris rekomendavo į vonią įsipilti maždaug tris litrus alaus.

Ketvirtadienį pademonstravusi vonios alų Leipcigo pirkėjams, "Klosterbrauerei" tvirtino, kad nuo tokioje vonioje išsimaudžiusių žmonių raugo smarvė nesklis.

"Darbe nuo jūsų netrenks taip, kaip išėjus iš aludės", - sakė atstovas.

Tačiau D.Vockas patarė gulint vonioje alaus verčiau nemėginti sriubtelėti.

"Juk nenorėtumėte gerti ir vonios aliejaus, kuriame išsimaudėte", - sakė atstovas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.