aA
Prezidentas Valdas Adamkus trečiadienį padėkojo savo globojamos Lietuvos Raudonojo kryžiaus draugijos nariams už jų veiklą socialinės apsaugos srityje. Susitikime su draugijos nariais prezidentas sakė, kad daugiau nei per dešimt metų humanitarinės pagalbos suteikta už 100 mln. litų.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus
© BNS foto
"Šių milijonų sulaukė pažeidžiamiausia, jautriausia mūsų visuomenės dalis", - teigė V.Adamkus. Jis džiaugėsi, kad draugija dirba su jaunimu, vykdo jo švietimą, įtraukia į socialiai orientuotus projektus. "Jūs, dirbdami su jaunimu, iš esmės dirbate prevencinį darbą", - pažymėjo V.Adamkus.

Kaip BNS sakė Lietuvos Raudonojo kryžiaus draugijos pirmininkas Algimantas Blažys, šiuo metu organizacijai priklauso 7100 narių savanorių, iš kurių net 1000 yra jauni žmonės. "Tai mums labai svarbu", - pabrėžė A.Blažys.

Daugiausia draugija užsiima vienišų, ligotų, senų žmonių priežiūra, dirba su pabėgėliais, jaunimu, padeda ieškoti dingusių žmonių. Draugija, kurią 1919 metais įkūrė Rokas Šliūpas, veikė ir sovietmečiu.

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija yra Tarptautinės raudonojo kryžiaus ir Raudonojo pusmėnulio draugijų federacijų narė. V.Adamkus yra Lietuvos Raudonojo kryžiaus bičiulių rato globėjas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.